Úvod Neprehliadnite vlavo Samsung prehral súd s Apple. Dôsledky? Zvýšený predaj modelu Galaxy S3

Samsung prehral súd s Apple. Dôsledky? Zvýšený predaj modelu Galaxy S3

1

Určite všetci vieme, že Samsung prehral súd s Apple a jeho trest je zaplatenie 1,05 miliardy dolárov a odnieslo si to aj osem modelov, ktoré sa v USA nesmú predávať. Samsung sa však odvolal, takže sa celá vec bude prehodnocovať. Zaujímavé sú ale dôsledky súdneho sporu. Jeden z tých negatívnych je, že Samsungu výraznejšie klesla hodnota akcii na burze ale na druhú stranu, spoločnosť zaznamenala zvýšené tržby z predaja vrcholového modelu Galaxy S3.

O tomto paradoxe informoval server Forbes, ktorý sa odvoláva na štatistický výskum Tripa Chowdhryho, riaditeľa Global Equities Research, ktorý na základe údajov prieskumu zistil, že v dvoch z troch Costco obchodov (sieť obchodných centier v USA) bol Samsung Galaxy S3 v AT&T verzii úplne vypredaný.

Ďalej prieskum zistil, že v piatich obchodoch operátora AT&T zaznamenali zvýšený záujem o smartfón Samsung Galaxy S3 a naopak, nižší záujem zákazníkov o model iPhone 4S. Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré. Uvidíme aké budú ďalšie stratégie, či už súdne alebo trhové oboch spoločností.

zdroj:talkandroid.com