Úvod Aplikácie Inteligentné aktualizácie aplikácii v Play Store už k dispozícii

Inteligentné aktualizácie aplikácii v Play Store už k dispozícii

2

Doteraz, keď ste chceli zaktualizovať vaše aplikácie, vaše zariadenie vlastne stiahlo celú aplikáciu nanovo. Napríklad pri aplikácii, ktorá má 2 MB bolo potrebných stiahnuť 2 MB. Pri, dajme tomu siedmych aplikáciach, ktoré vyžadujú update a ktoré majú niektoré aj ďaleko viac od spomínaných dvoch megabajtov to trvalo dosť dlhý čas a to nehovoriac o spotrebe dát, ktorá môže byť nepríjemná pri obmedzených dátových balíčkoch. Teraz je tomu koniec.

Google na podujatí Google I/O predstavilo funkciu „smart app updates“  čo v praxi znamená, že sa bude aktualizovať iba časť aplikácie, ktorá bola zmenená alebo upravená. Niektoré aktualizácie tak budú mať len niekoľko desiatok alebo stoviek kilobajtov.

Všetko samozrejme závisí od veľkosti aplikácie a rozsahu zmien v nej. Tak pri 19 MB aplikácii bude mať aktualizácia možno 2-3 MB. Google upravil toto prispôsobenie na svojich serveroch, takže by mala byť funkcia k dispozícii aj na neaktualizovanej verzii obchodu Google Play Store. Každopádne sa jedná o naozaj pozitívny krok vpred.

zdroj: talkandroid.com