Úvod Novinky HTC zníži ceny nových modelov smartfónov, potrebuje získať poriadnu konkurenčnú výhodu

HTC zníži ceny nových modelov smartfónov, potrebuje získať poriadnu konkurenčnú výhodu

0

V poslednom čase pribúdali správy o tom, že spoločnosť HTC stráca svoju výhodnú trhovú pozíciu a profit. Preto sa manažment rozhodol jednoducho šetriť, po redukcii zamestnancov prichádza na rad šetrenie v produktoch. Podľa jedného činskeho dodávateľa komponentov plánuje HTC znížiť náklady na výrobu nových modelov smartfónov s operačným systémom Android a Windows Phone 8. 

Špekulácie na internete spomínajú integráciu audio softvéru Beats by Dr. Dre, za ktorý musí HTC platiť určité licenčné poplatky, a to aj napriek tomu, že vlastní 25% zo spoločnosti Beats Audio. Toto vlastníctvo dáva exkluzívne práva na použitie tejto technológie v smartfónoch. Ak by teda spoločnosť od Beats softvéru upustila, mohla by cena mierne klesnúť.

Ďalšiou možnosťou, ako ušetriť, je zohnať lacnejších dodávateľov súčiastok, samozrejme, môže to spôsobiť zníženie kvality a tým aj nespokojnosť zákazníkov, takže by spoločnosť HTC ešte viac stratila, ako doteraz. Preto je dôležitý správny výber podľa kvality výrobného procesu, pretože len kvalitný proces dokáže produkovať kvalitné súčiastky.

Čo si myslíte o šetrení HTC? Budú ďalšie modely smartfónov v kvalite, ako doteraz?

 

Zdroj: androidandme.com