Úvod Neprehliadnite vlavo Google omylom potvrdil darčekové karty na Play Store v hodnote $10, $15,...

Google omylom potvrdil darčekové karty na Play Store v hodnote $10, $15, $25 a $50

0

O tom, že Google do Play Store prinesie darčekové karty (gift cards) sa už vie niečo cez týždeň, no a teraz dokonca máme úplne presnú predstavu o tom, čo môžeme očakávať. Stránka Google support totiž omylom publikovala stránku, ktorá vysvetľovala ako ich darčekové karty budú fungovať. Hneď ako táto informácia uzrela svetlo sveta, stránku Google stiahol.

Pozabudli však na to, že vyvinuli funkciu, ktorá prečíta všetky stránky a tak ich zaindexuje (caching). Toto sa im vymstilo a my sme si teda danú stránku mohli prečítať aj po tom, ako ju stiahli z obehu.

Môžeme teda očakávať darčekové kartičky v hodnotách od $10 do $50. Okrem toho je známe, že Google nastavil limit na $2000.

Hlavnou témou tých najhorúcejších debát však bol fakt, že darčekové kartičky sa nebudú môcť použiť pri kúpe zariadení, no to je všetko, čo sa dalo vyčítať z ich zaindexovanej stránky.

Je nám jasné, že takéto kartičky v našich obchodoch na Slovensku, či Česku tak skoro neuvidíme, no je to krok vpred. Kartičky sa už podľa všetkého objavili v pár obchodoch v USA, no a my už len počkáme na Google Nexus 7 pre slovenský a český trh.

Zdroj: Phandroid