Úvod Neprehliadnite vlavo Sony Xperia P s novou technológiou White Magic

Sony Xperia P s novou technológiou White Magic

0

Určite všetci poznáme situáciu kedy sme sa snažili niečo prečítať alebo si pozrieť na smartfóne v exteriéri za slnečného svitu. Viditeľnosť väčšiny displejov je viac či menej obmedzená a hlavne teraz, počas leta, sa na to radšej vykašleme a počkáme kým budeme niekde v príjemnom chládku. Nová Xperia P to má zmeniť.

Novinka od spoločnosti Sony, Xperia P je vybavená 4 palcovým displejom s technológiou White Magic čo v praxi vlastne znamená, že displej je oproti konkurencii vybavený štvrtým, bielym subpixelom. Ostatné displeje majú subpixely tri. Červený, zelený a modrý, ktoré vlastne udávajú farbu každého pixelu (vrátane bielej). Biely, štvrtý subpixel umožňuje výrazné zlepšenie svietivosti displeja, čím sa dosiahne jasný a ostrý obraz, dokonca aj pri oslepujúcom slnečnom svetle. 

Aby spoločnosť Sony ukázala kvalitu technológie angažovala nezávislé testovacie stredisko, aby sa zmeralo na svietivosť displeja a porovnalo ho s ďalšími jedenástimi smartfónmi, ktoré sú v súčasnosti na trhu. Spoločnosť TESTfactory, ktorá je medzinárodne uznávaným zdrojom komparatívneho testovania produktov, minimalizovala všetky vplyvy prostredia, nastavila displej každého smartfónu na maximum a následne spektrometrom odmerala jasnosť každého testovaného displeja. Jasným víťazom tohto testu je smartfón Xperia P, so svietivosťou 867 kandel v laboratórnych podmienkach.

Smartfón má okrem iného 1GHz dvojjadrový procesor, Android 2.3 s chystanou aktualizáciou na Android ICS, 8 Mpix fotoaparát a spomínaný 4- palcový displej s rozlíšením 960 X 540 pixelov a technológiou BRAVIA Engine. Sony Xperia P je na trhu dostupná od mája 2012 v striebornej, čiernej a červenej farbe.

Graf ceny produktu Sony Xperia P poskytuje server Heureka.sk

Zdroj: Tlačová správa - Sony Mobile