Úvod Neprehliadnite vlavo Samsung začne v tomto štvrťroku vyrábať flexibilné displeje

Samsung začne v tomto štvrťroku vyrábať flexibilné displeje

0

Samsung mal vždy zaujímavý pohľad do budúcnosti technológii a jednou z nich je aj myšlienka ohybných displejov. Samsung by ich mal podľa predbežných informácii začať vyrábať už tento štvrťrok, ale konečný spotrebiteľ sa ich tak skoro nedočká. Budú určené na testovanie a výrobu nových konceptov zariadení.

Tieto pružné AMOLED displeje sú označované ako Youm a pokiaľ máte predstavu o ich bezcielnom „krkvaní“ a ohýbaní ste trošku vedľa. Flexibilita a samotná technológia skôr umožní výrobu tenších zariadení, pretože samotný Youm panel bude mať hrúbku len 0,6 milimetra a so sklenenou ochrannou vrstvou niečo okolo jedného milimetra. Ďalej bude samotný displej oveľa menej náchylnejší na poškodenia napríklad pri pádoch. Otázne zostáva poškodenie krycieho skla samotného displeja.

Táto flexibilita teoreticky umožní výrobu podivne tvarovaných zariadení, ktoré budú dizajnovo určite príťažlivé ale o ich praktickej stránke by sa dalo polemizovať. Táto technológia má určite do budúcnosti veľký potenciál, ale na poskladanie displeja a strčenie ho do vrecka ako zo sci-fi filmov si budeme musieť ešte počkať.

 

[phandroid.com]