Úvod Neprehliadnite vlavo Nemecký súd rozhodol v prospech spoločnosti Motorola v žalobe za porušovanie patentov...

Nemecký súd rozhodol v prospech spoločnosti Motorola v žalobe za porušovanie patentov Apple

0

Patent, porušovanie, patent, Apple, porušovanie, patent, Apple, porušovanie, patent, Apple… A tak stále dokolečka. „Apple žaluje toho, a Apple žaluje hentoho“ je veta, ktorá sa v poslednom čase čoraz viac objavuje na Android portáloch. Spoločnosť Apple má pravdepodobne založenú filozofiu na útoku na „zlodejské spoločnosti“, ktoré integrujú do svojich výrobkov „ukradnutý“ operačný systém Android. No rozhodnutie súdu v Nemecku bolo priklonené tentokrát k Androidu, konkrétne v prospech americkej spoločnosti Motorola.

60% všetkých patentových sporov medzi výrobcami mobilných zariadení podľa inforgrafiky nižšie spôsobuje údajne kalifornské jabĺčko. Nie je teda náhodou, že sa objavuje jeho názov takmer všade na internete, čo je nepochybne výborný marketingový ťah, aj keď trošku drahý.

 

Prekvapením je, že nemecký súd rozhodol v patentovom spore medzi americkými spoločnosťami Motorola a Apple práve v neprospech jablka. Motorola údajne porušuje patenty, ktoré sa týkajú dizajnu tabletu iPad jej produktom, tiež tabletom, Xoom. Sudca teda tvrdí, že Motorola Xoom nemá s dizajnom iPad-u absolútne nič podobné. Jeho konštrukcia je odlišná a spoločnosť Motorola s jej produktom tak nemá ako škodiť produktu Apple.

 

Zdroj: www.androidauthority.com