Úvod Neprehliadnite vlavo HTC: Finančné problémy pretrvávajú

HTC: Finančné problémy pretrvávajú

5

Možno si ešte pamätáte ako sme vás informovali o tom, že taiwanský výrobca HTC sa dostal ku koncu minulého roku do finančných problémov vďaka výrobe množstva podobných smartfónov s neprehľadnými názvami a zaplavenie trhu nimi prinieslo presne opačný efekt ako vedenie čakalo. Zákazníci HTC začali obchádzať.

Toto celé viedlo k zmene politiky firmy, kde sa vedenie rozhodlo zamerať na kvalitu a nie kvantitu a predstavilo pôsobivú sériu ONE. Aj napriek zameraniu na kvalitu sa u vrcholového modelu vyskytli problémy so zobrazovaním pri zatlačení na displej, ktoré sú však diskutabilné. Zlý bol aj začiatok roka 2012, ktorý je označovaný za prechodný poprípade „štartovný“ a vo všeobecnosti elektrotechnické a digitálne odvetvie zaznamenáva pokles zisku. Ďalší finančný vývoj sa pre HTC mierne zlepšil práve vďaka ONE sérii, ale aj tak zostali čísla v hlbokých mínusových hodnotách oproti rovnakému obdobiu v minulom roku.

Druhý štvrťrok spoločnosť zaznamenala až 57,8 % pokles príjmov oproti vlaňajšku a čistý zisk poklesol o 42,2%. Okrem colných problémov s distribúciou do USA za to môže jednoducho slabý dopyt. Pravdou je, že konkurencia je veľká a na koni je momentálne Samsung. Každopádne zariadenia HTC boli vždy pre mňa jedny z najlepších a dúfam, že sa značka postaví na nohy a prinesie novú stratégiu pre svoju spoločnosť.

Vlastníte HTC smartfón a ste s ním poprípade spokojný?

[talkandroid.com]