Úvod Neprehliadnite vlavo HTC Desire HD možno nedostane aktualizáciu na Android 4.0 Ice Cream Sandwich

HTC Desire HD možno nedostane aktualizáciu na Android 4.0 Ice Cream Sandwich

3

Populárne HTC Android zariadenie z roku 2010, HTC Desire HD podľa všetkého nedostane Ice Cream Sandwich. Toto je samozrejme zlá správa pre všetkých majiteľov tohoto smartphonu, ktorí sa na aktualizáciu tešili odkedy HTC publikovalo zoznam zariadení, ktore takúto aktualizáciu dostanú.

Toto však prekvapuje len málokoho, keďže Desire HD má už úctyhodné 2 roky, čo je vo svete smartphonu veľmi dlhý čas a medzi časom sme už stretli aj mladšie zariadenia, ktoré neodstanú príchuť zmrzliny. Podľa Telus, amerického operátora, HTC zrušilo aktualizáciu pre Desire HD z dôvodu nedostatočného výkonu.

„HTC zrušilo ICS aktualizáciu pre HTC Desire HD kvôli zlým výsledkom v testoch“ – oznámil operátor.

Zatiaľ čo toto vyhlásenie nehovorí za ostatných operátorov, nemyslím si, že sa výsledky budú až tak líšiť. Dá sa teda povedať, že nám zvoní ďalší umieračik. Pred dvoma rokmi bol tento smartphone jeden z najlepších na trhu, s 4.3 palcovým displejom, 1GHz procesorom a 768MB RAM. Keď sa teda pozeráme na toto hardwarové zloženie, príde nám divné, že by mal problém s ICS.

Každopádne HTC spravilo rozhodnutie a nám nezostáva nič iné len sa s tým zmieriť alebi si smarpthonu rootnuť a nahrať tam najnovšiu ICS ROM, ktorá rozhodne nebude mať žiadne problémy s výkonom, keďže som to sám skúšal.

HTC medzi časom poslalo aktualizácie na ICS zariadeniam, ktoré majú veľmi podobné hardwarové zloženie, ak nie dokonca totožné bez akýchkoľvek problémov s výkonom.

Zdroj: Telus