Úvod Neprehliadnite vlavo Google oznámil Google Fiber, novú kapitolu Internetu

Google oznámil Google Fiber, novú kapitolu Internetu

3

Google dnes oznámil svoj nový produkt, Google Fiber pre Kansas. Google Fiber je „na ceste k ultra-vysokým rýchlostiam v meste Kansas“. S rýchlosťou 1Gb download/upload je 100 krát rýchlejší, než priemer amerického internetu. Google začína premieňať internet ako ho poznáme a spolu s ním prináša aj HD TV. Google tak isto priniesol celú radu zariadení, ktorá bola navrhnutá špeciálne pre túto službu. Nájdete v nej network box, storage box a dokonca aj TV box. Od teraz si ľudia zaobstarajú internet a TV programy len od Google.

Čo však nájdeme v takom balíčku od Google? Poďme sa pozrieť.

 

Gigabit + TV

120 dolárov/mesiac – Dvoj ročná zmluva, ktorá so sebou prináša aj 300 dolárové zapojenie do siete. Budete sa môcť tešiť z rýchlosti 1Gb download/upload, TV plnej kanálov (HD), samozrejme bez obmedzení, s Nexus 7 ako ovládačom, TV box, Network Box, Storage Box a 1TB cloudového miesta na Google Drive.

 

Gigabit + Internet

70 dolárov/mesiac – Jednoročná zmluva bez poplatku 300 dolárov za zapojenie. V balíčku nájdete konektivitu 1Gbps, Network Box a 1TB miesta na Google Drive.

 

Video z oznámenia

[youtube]MQsXVAbcv-M[/youtube]

 

Prezentačné video

[youtube]ffHLIZh0PHg[/youtube]

Ak by ste neboli pripravení na rýchlosť 1Gbps, tak máte možnosť si užiť rýchlosť až do 5Mbps, ak sa internet zavedie do vašeho okolia úplne zadarmo. Je v tom však chyták, budete si musieť zaplatiť 300 dolárový poplatok za zavedenie internetu.

Tak čo, kto má chuť na Google Internet? Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke Google Fiber.

Zdroj: Google