Úvod Neprehliadnite vlavo Google a Samsung sa chystajú Apple vrátiť úder

Google a Samsung sa chystajú Apple vrátiť úder

2

Len nedávno súd rozhodol v prospech Apple a zakázal predaj zariadenia Galaxy Nexus v celých Spojených štátoch kvôli údajnému porušeniu ich patentového práva. Google v spolupráci so Samsungom chystajú nový plán hry v ďalších odvolacích procesoch poprípade v nových sporoch.

Médiu Korean Times sa podarilo získať vyjadrenie Samsungu, v ktorom sa hovorí:

 „Je príliš skoro, aby sme sa vyjadrili na margo našich ďalších plánov (s Google) v právnych sporoch, ale budeme sa snažiť získať od Apple ďalšie licenčné poplatky za využívanie našich technológii. Boj sa stáva dramatickejší a možnosť prímeria v podobe krížovej licenčnej dohody sa zdá byť stále pravdepodobnejšia. „

Aké technológie mali na mysli nevieme, ale napríklad hlasová asistentka Siri od Apple používa až 60 percent informácii z Googlu. Tlačenie na Apple by mohlo prinútiť túto spoločnosť  k dohode o vzájomnom používaní technológii konkurenta, čo by bolo pre obe spoločnosti len prínosom a ďalší vývoj a inovácie by boli menej obmedzené.

Špekulácie hovoria, že na podobnom hernom pláne spolupracuje Google aj s HTC a v konečnom dôsledku Google vlastní aj mobilnú divíziu Motoroly. Uvidíme, ako táto presilovka dopadne.

Čo si myslíte vy o nekončiacich sa patentových súdnych sporoch týchto spoločností?

[talkandroid.com]