Úvod Neprehliadnite vlavo Android 4.1 Jelly Bean pre nesmrteľné HTC HD2?

Android 4.1 Jelly Bean pre nesmrteľné HTC HD2?

1

HTC HD2. V čase svojho príchodu na trh bol tento model absolútnou špičkou a všetci boli rozčarovaný z veľkosti displeja, ktorého 4,3 palca dnes nie je nič výnimočným. Smartfón mal ale jednu veľkú chybu. Bežal na operačnom systéme Windows Mobile 6.5.

Smartfón sa objavil na našom trhu v roku 2009 a dodnes ho po celom svete stále používajú milióny spokojných používateľov aj napriek tomu, že jeho výkon už nie je oslňujúci, ale postačí. Že by za to mohol skvelý operačný systém? Určite áno, ale „okná“ sa nekonajú.

Drvivá väčšina používateľov tohto zariadenia sa priklonila k Androidu, ktorého portáciu zvládol aj menej zručný používateľ. Po niekoľkých viac či menej stabilných Android ROM-iek sa HTC HD2 stalo plnohodnotným Android smartfónom a konkrétne chlapci z XDA fórá pracovali, pracujú a pracovať budú na ďalších vylepšeniach Android verzii pre toto zariadenie.

Dnes vďaka týmto ľudom môžu majitelia modelu HD2 požívať plnohodnotný Android ICS. A tým to nekončí. Už teraz sa podarilo vývojárom najnovší Android 4.1 Jelly Bean portovať na HD2 zatiaľ vo veľmi surovej verzii, v ktorej nefunguje veľa vecí, ale napríklad volanie, wifi a mobilné dáta šlapú bez problémov. Jedná sa o akýsi signál zo strany vývojárov, že pracujú na úprave najnovšej verzie Androidu Jelly Bean pre toto zariadenie a v blízkej budúcnosti sa určite dočkáme plne funkčnej a použiteľnej verzie. Viac info TU na XDA fóre. 

[XDA Developers]