Úvod Google I/O Google Nexus Q: Prichádza konkurenčný produkt pre Apple TV

Google Nexus Q: Prichádza konkurenčný produkt pre Apple TV

1

Spoločnosť Google predstavila okrem bezprofitového tabletu Nexus 7 a novej verzie Androidu 4.1 Jelly Bean, aj multimediálnu „hračku“, ktorá nesie názov Nexus Q. Toto zariadenie je obdobou malej krabičky na prehravánie multimediálneho obsahu Apple TV. Jeho cena je stanovená na 300 amerických dolárov a zatiaľ si ho môžu zakúpiť len obyvatelia USA.

Jedná sa pravdepodobne o kúsok z projektu Android@Home. Okrem multimédií ponúkne tento produkt aj krásny dizajn a štýl vo forme tmavej gule. Poháňa ho Texas Instruments OMAP4460 (dvoj-jadrový ARM Cortex-A9 procesor a SGX540 grafické jadro), 1GB LPDDR RAM a nechýba ani 16GB NAND pamäť pre zaistenie plynulého prehrávania multimediálneho obsahu.

Zariadenie Nexus Q má zvýšiť predovšetkým predajnosť, resp. požičiavanie filmov z Google Play a prezeranie videií na YouTube. Pre užívateľa prinesie jednoduchší a pohodlnejší prístup k novým filmovým trhákom, a jednoduché prehrávanie hudby z Google Play priamo v TV. Všetky tieto možnosti zakúpenia filmov, hudby nie sú pre Slovensko/Česko zatiaľ prístupne, okrem predaju aplikácií a hier. Bez nich je Nexus Q nevyužiteľný.

Váš TV a Nexus Q prepojíte pomocou HDMI. Ako diaľkový ovládač poslúži Android tablet, či smartfón s technológiou NFC. K pripojeniu na internet sa využije Wi-Fi 802.11 a/b/g/n.

Ako je možné vidieť z nových produktov od Google, spoločnosť sa začala zameriavať predovšetkým na zvyšovanie využívania jej služieb v Google Play, YouTube atď. tým, že ponúkne na trhu Android tablet bez profitu, čo sa odrazí aj na cene (200 amerických dolárov) a takýto multimediálny doplnok k TV.

 

 

 

 

Zdroj: http://androidcommunity.com/