Úvod Novinky Samsung začne masovo produkovať 2 GB RAM pre smartfóny a tablety

Samsung začne masovo produkovať 2 GB RAM pre smartfóny a tablety

1

Aktuálny technologický trend v podobe dvojjadrových a štvorjadrových výkonných procesorov používaných v najnovších mobilných zariadeniach spôsobuje to, že 1GB RAM, ktorá je používaná ako vrchol v týchto high-end zariadeniach pomaly prestáva stačiť.

Samozrejme je tu ešte aj software a napríklad Android 4.0 ICS potrebuje podľa vývojárov z CyanogenMod a Sony aspoň 512 MB RAM, čo je relatívne dosť. Spoločnosť Samsung patrí k popredným svetovým výrobcom pamäťových čipov a na situáciu reaguje v podobe oznámenia, že ich nový 20 nm 2GB pamäťový čip sa čoskoro začne objavovať v smartfónoch a tabletoch najvyššej triedy.

 

 

Do konca roka 2013 by ním mala byť vybavená väčšina špičkových zariadení. Samsung hovorí, že tento čip označovaný ako LPDDR2-1066 bude mať dvojnásobnú šírku pásma pri menšej alebo rovnakej energetickej náročnosti ako staršie pamäťové moduly. S touto tématikou súvisí aj reklamná kampaň, ktorú Samsung nedávno spustil a ktorá je zameraná práve na nedostatok pamäte RAM. Pozrieť si ju môžete TU.

[androidauthority.com]