Úvod Novinky V Číne sa vyrobí mesačne cez 3 000 000 lacných Android tabletov

V Číne sa vyrobí mesačne cez 3 000 000 lacných Android tabletov

0

Podľa informácií sa v Číne vyrobí cez tri milióny „white-box“ Android tabletov za jeden jediný mesiac. Toto číslo sa zväčšilo oproti minulému roku 2011 až o 300%. Väčšina z nich je predávaná priamo v Číne, niektoré sa posielajú do menej rozvinutých krajín, v ktorých sú užívatelia s nízkymi príjmami. 

„white-box“ termín znemená vo výrobnom sektore, že sa daný produkt vyhotoví z ľahko dostupných, resp. z častí, ktoré prešli nízko nákladovým výrobným procesom a sú z lacného vstupného materiálu. Takéto Android tablety dosahujú trhovú cenu pre spotrebiteľov približne 100 amerických dolárov. Ich špecifikácie pozostávajú z 10-palcového displeja s rozlíšením 1024×600 px a 4GB internej pamäte. Väčšina z nich nemá ani žiadne logo nejakej značky a bežia na Androide 4.0 Ice Cream Sandwich.

Tieto lacné Android tablety „trpia“ aj nedostatočnou (žiadnou?) Google certifikáciou, ktorá by im dala zelenú na používanie Android Marketu (Google Play) alebo použitie názvu Android. Na takéto niečo jednoducho predajcovia takýchto šuvixov nemajú čas, potrebujú len zohnať lacný materiál, lacný výrobný systém a lacné balenie s lacnou expedíciou.

 

Zdroj: androidcommunity.comsource.android.com