Úvod Novinky Spustí Google svoju cloud službu Drive už budúci týždeň?

Spustí Google svoju cloud službu Drive už budúci týždeň?

0

Po dlhom čase má prísť veľká a ozajstná konkurencia Dropboxu. Spoločnosť Google plánuje čoskoro uviesť do prevádzky, podľa informácií možno už ďalší týždeň, svoju vlastnú „cloud“ službu na ukladanie dát. Zadarmo by malo byť tak až 5GB voľného priestoru pre každého registrovaného užívateľa.

Súčasťou Google Drive budú aj aplikácie pre rôzne operačné systémy, ktoré si môže užívateľ stiahnuť do svojho zariadenia a tak jednoducho synchronizovať svoj „cloud“ priestor. Nemal by v nej chýbať ani integrovaný editor dokumentov. Pre náročných bude samozrejme k dispozícií aj možnosť zakúpenia extra priestoru.

Nedávnou reakciou Dropbox a Box.net bolo lákanie užívateľov na využívanie ich služieb, pri ktorom im ponúkali, a ešte aj ponúkajú, oveľa väčší „cloud“ priestor zdarma, ako doteraz. V prípade Dropboxu dostane tak viac MB pri pozvaní nového užívateľa, ktorý sa registruje pod vašou pozvánkou. Takýto prístup je pre každého z nás veľme výhodný, pretože boj konkurencie znamená väčšie výhody pre nejedného užívateľa.

 

Zdroj: androidandme.com