Úvod Novinky Smartfón Meizu MX: Nový kúsok od čínskeho výrobcu s čipom Exynos A9

Smartfón Meizu MX: Nový kúsok od čínskeho výrobcu s čipom Exynos A9

0

Čínsky výrobca Meizu oznámil, že bude zásobovať obchody s jeho novým smartfónom MX so 4-jadrovým procesorom. Predaj by sa mal začať v júni. K dispozícií bude vo viac ako 400 obchodoch v Číne a Hongkongu. 

Vlajková loď spoločnosti Meizu, MX, bude prvý smartfón, kde bude použitý Exynos A9 čip od Samsungu a jeho 32nm HKMG technológia. Frekvencia procesoru nebola presne špecifikovaná, no podľa informácií má byť až o 60% rýchlejší, ako starší dvoj-jadrový variant Meizu MX. Nebude chýbať ani 50% navýšenie výkonu grafického procesora. Exynos A9 čip má mať zabezpečenú adekvátnu energetickú efektivitu, pretože by mohlo zariadenie pri vysokom výkone žrať priveľa energie z batérie.

Meizu MX bude vlastniť ASV displej s vysokým rozlíšením (292ppi), pri veľkosti 4 palcov to znamená rozlíšenie 1024×600 px. Môžeme počítať s Androidom 4.0 Ice Cream Sandwich a upraveným užívateľským prostredím.

Cena za 16GB bude cca 400 a za 32GB 530 amerických dolárov. Nižšia cenovka za dvoj-jadrovú verziu Meizu MX predstavuje hodnotu 330 amerických dolárov.

 

Zdroj: androidauthority.com