Úvod Neprehliadnite vlavo Analytici sa zhodujú. Samsung zvrhol Nokiu z prvého miesta

Analytici sa zhodujú. Samsung zvrhol Nokiu z prvého miesta

3

Po nedávnom prieskume agentúry Reuters sa jej analytici zhodli po spracovaní všetkých informácii, že Samsung  predal 88 miliónov mobilných telefónov v období od začiatku januára do konca marca. Nokia v rovnakom období predala „len“ 83 miliónov zariadení.

Aj keď sa to v súčasnosti možno nezdá, ale Nokia doteraz držala prvenstvo dlhých 14 rokov v predajnosti mobilných telefónov. BenWood, vedúci výskumu v CCS Insight povedal, že pre Nokiu je zosadenie jej prvenstva ako „rana do živého“. Predaj zariadení z logom Nokia neustále klesá a podľa analýz tomu nebude inak ani v budúcnosti.

Nokia viedla 14 rokov hlavne vďaka predaju obyčajných mobilov na spodnej hranici technickej vybavenosti. Neustále rozrastajúci sa trh so smartfónmi Nokii príliš nehrá do karát a jej pokusy vstúpiť do tohto segmentu v spolupráci s Microsoftom a jeho Windows Phone neviedli k práve dobrým predajným výsledkom a nenaplnili očakávania. Zaujímalo by ma, či vedenie Nokie ľutuje svoje rozhodnutie vyhýbať sa Androidu a či je spokojné s partnerom Microsoft.

 

[talkandroid.com]