Úvod Neprehliadnite vlavo Výskum: Android aplikácie s reklamou spotrebujú viac energie

Výskum: Android aplikácie s reklamou spotrebujú viac energie

0

Patríte medzi ľudí, ktorí si radšej nainštalujú aplikáciu zdarma, no s integrovanou malou reklamou? Tak by ste mali vedieť, že free aplikácie vám vďaka tejto reklame spotrebujú viac energie, ako tie, za ktoré si zaplatíte pár euro.

Výskum profesorov a študentov z Purdue Univerzity hovorí, že približne 70% energie vybijú reklamy v Android aplikáciach. Ak si teda spustíte Angry Birds a zahráte jeden level v tejto hre, tak z celkovej spotreby energie pri hraní má reklama až 70% podiel, samotná hra len 30%.

 

Vo výskume im poslúžili aplikácie ako Angry Birds, Free Chess, NYTimes a Mapquest. Za 30 sekúnd spustenej free aplikácie vám môže tak ubudnúť až 0.35% – 0.75% energie z plno nabitej batérie. Môže za to neoptimálne navrhnutie free aplikácií, čo by mal eliminovať open-source softvér z Purdue Univerzity: EProf energy monitor, ktorý bude dostupný pre každého vývojára a mal by tak pomôcť zabezpečiť nižšiu spotrebu energie free aplikácie. Účelom EProf je podrobné monitorovanie spotreby energie aplikácií na Android smartfónoch, vďaka čomu sa umožní kvalitnejší vývoj.

Zdroj: www.androidauthority.com