Úvod Neprehliadnite vlavo Prinesie NVIDIA GPU technológiu Kepler do smartfónov?

Prinesie NVIDIA GPU technológiu Kepler do smartfónov?

0

Spoločnosť NVIDIA nie je žiadny nováčik na trhu s grafickými procesormi (GPU), preskákala si už zopár rokov a vie, čo zákazník potrebuje pre poriadny herný zážitok. Tento krát sa očakáva od tejto spoločnosti ďalší krok do budúcnosti.

Jej nová GPU architektúra s označením Kepler by mala byť „čoskoro?“ rozšírená, podľa informácií NVIDIA CEO Jen-Hsun Huang , aj do superfónov (smartfónov), čo by zvýšilo ich grafický výkon a zároveň by zabezpečilo optimálnu energetickú spotrebu.

„Dnes je ešte len začiatok Kepler-u. Vďaka architektúre s výbornou energetickou efektivitou  plánujeme  rozširovať GPU s touto technológiou do dátových centier, super tenkých notebookov a tiež do superfónov. „

Len-Hsun Huang

NVIDIA inžinieri sa tak pohrali a dostali, podľa informácií, z malého jadra vysoký výkon, na ktorého pomery je energetická náročnosť naozaj nízka. Nový produkt s architektúrou Kepler je GeForce GTX 680 GPU, grafická karta pre osobné počítače a deväť modelov mobilných grafických kariet GeForce GT a GTX 6XXM. Nová architektúra s prechodom na 28-nm výrobný proces umožnila zvýšiť výkon a efektívnosť spotreby, grafická karta GTX 680 by mala mať podľa výrobcu oproti staršej GTX 580 až 2x lepší pomer výkon/spotreba.

Pokiaľ by sa ale táto moderná technológia rozšírila aj do sveta menších mobilných zariadení, získali by tak smartfóny alebo tablety vysokú grafickú kvalitu pre hranie hier, ktorá by sa dala vyrovnať herným konzolám.

Zdroj: phandroid.com