Úvod Aplikácie Tip na aplikáciu: Slovenské hádanky

Tip na aplikáciu: Slovenské hádanky

0

Táto aplikácia pochádza od slovenského vývojára, ktorá je absolútne jedinečná svojím nápadom a je dostupná zadarmo na Android Markete.

 

Aplikácia Slovenské hádanky obsahuje 700 rôznych tradičných hádaniek, ktoré mnohé určite poznáte z detstva. Text hádanky je možné si prečítať a následne sa ju pokúsiť uhádnuť (v duchu, odpoveď sa nezadáva). Potom je možné si svoju odpoveď overiť stlačením tlačidla s otáznikom, kde sa následne zobrazí odpoveď na displeji. Ďalšiu hádanku je možné zobraziť stlačením druhého tlačidla. Hádanky sa zobrazujú náhodne. Pokiaľ máte deti tak pomocou tejto aplikácie sa spolu skvele zabavíte, no priznám sa že sám som nad nejednou hádankou lámal hlavu a nakoniec som si musel zobraziť správnu odpoveď.

 

[app]com.chilled.riddle[/app]

Krátky rozhovor s vývojárom aplikácie

Vedeli by ste sa nám predstaviť? Koľko máte rokov, odkiaľ ste a čím sa živíte?.

Som 25 ročný študent zo Slovenska, z okolia mesta Partizánske. V súčasnosti pracujem v našom hlavnom meste ako software developer, kde sa používaju iné technológie ako Android čiže programovanie pre android telefony je hobby.

 Ako ste sa dostali k programovaniu aplikácií pre Android a kedy to asi bolo?

Prvý krát som pre Android programoval v roku 2010, kedy som si zo zaujímavosti prechádzal rôzne technológie, hlavne Silverlight. Myšlienka skúsiť programovanie pre Android prišla keď som si kúpil svoj prvý Android telefón. Nainštaloval som si prostredie, prelúskal som sa cez rôzne tutoriály a mohlo sa začať tvoriť.

 Ako ste prišli k určite originálnemu nápadu slovenských hádaniek a ako dlho trvalo naprogramovanie vašej aplikácie?

Na Android markete je málo aplikácií určených práve pre Slovensko a Česko a preto som chcel vytvoriť niečo určené práve nám. Oblúbenosť hádaniek v destve bola prvým impulzom. Vyhladal som si teda aplikácie na markete, ktoré by sa mohli podobať na hádanky a keď som si overil, že takúto aplikáciu nevytvoril zatiaľ nikto, mohol som sa pustiť do práce. Aplikácia zobrazujúca hádanky je jednoduchá, jej programovanie zabralo pár hodín. Zozbieranie a upravenie hádaniek trvalo oveľa dlhšie.

 Tvorili ste aplikáciu sám alebo ste s niekým spolupracovali?

Aplikáciu som programoval sám avšak získal som kontakty, a daľšie aplikácie už budú dieľom viacerých ľudí.

 Aké máte plány do budúcnosti? Prídu ďalšie aplikácie?

Daľšie aplikácie už sú vo vývoji. Budú to aplikácie určené hlavne pre obyvateľov Česka a Slovenska, ktoré momentálne na markete chýbajú.

 Čo si myslíte o budúcnosti Androidu? 

Myslím že tu s nami pár rokov ešte určite zostane :).