Úvod Neprehliadnite vlavo Samsung bude vyrábať ešte silnejšie Super AMOLED displeje pomocou Lotus Glass

Samsung bude vyrábať ešte silnejšie Super AMOLED displeje pomocou Lotus Glass

0

Samsung už doteraz používal Gorilla Glass v ich Galaxy S zariadeniach, ktoré ich displeje robila poškriabaniu a rozbitiu vzdorné. Momentálne však podpisujú zmluvu so spoločnosťou Corning, ktorá stojí za Gorilla Glass.

Ich nová generácia sa volá Lotus Glass, ktorá bude ešte tvrdšia ako pred tým. Lotus Glass bude schopný vydržať teploty vyššie ako pri výrobe samotných Super AMOLED displejov, čo znamená, že nie len že sa Samsung bude môcť pýšiť najtvrdším a najsilnejších displejom ale tak isto aj jednoduchšou a lacnejšou výrobou.

Lotus Glass bude mať nižšiu spotrebu energie a bude podporovať vyššie rozlíšenia. Okrem ich Galaxy S zariadení ich bude Samsung používať aj v ich pripravovaných Super AMOLED televíziách. V kombinácii s vodotesným nano-pokrytím sa zo Samsung telefónov stanú skutočné zariadenia „do života“, ktoré sa nerozbijú po prvom páde na zem.

Znamená to, že Lotus Glass uvidíme už v Samsung Galaxy S 3? Aj keď dohoda medzi Corning a Samsungom bola podpísaná len pár mesiacov pred plánovaným vypustením novej vlajkovej lode Samsungu, Lotus Glass už nejakú tú chvíľu na svete je. Máme podozrenie, že odkedy ho Corning oznámil, tak ho Samsung pravidelne testoval. To, že zmluvu podpísali ešte pred jeho vypustením môže celkom ľahko znamenať, že ho už tento rok uvidíme.