Úvod Neprehliadnite vlavo MediaTec predstavil nový procesor A9 pre smartfóny

MediaTec predstavil nový procesor A9 pre smartfóny

0

Pôjde o procesor s jedným jadrom a taktom 1Ghz určeným hlavne pre low-end smartfóny s cenou niekde okolo 180 eur, a nesie označenie MT6575. Jeho hlavnou devízou je priame optimalizovanie pre najnovší Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

 

Oproti jeho predchodcovi, verzií A8, ktorý ešte dnes môžeme vidieť v polovici lacnejších smartfónov, pôjde o zlepšenie v každom smere. Jeho rýchlosť spracovania informácií stúpne o 25% na rovnakej taktovacej frekvencii voči staršej A8. No možno ešte väčšia výhoda spočíva v jeho energetickej náročnosti, ktorá bude veľmi nízka a predĺži životnosť batérie.

MediaTek MT6575 je schopný poskytnúť 720p prehrávanie videa, 3D podporu, podporu pre QHD displeje, a je schopný poskytnúť 35% zlepšenie výkonu prehliadača a 20% zlepšenie výkonu grafiky v porovnaní so svojimi konkurentmi v rovnakom segmente, v závislosti od vykonaných porovnávacích testov spoločnosti MediaTek. Keď už hovoríme o grafickom výkone, A9 procesor bude využívať GPU PowerVR 5xx čip. Smartfóny s týmto novým procesorom sa začnú objavovať na trhu v prvom štvrťroku tohto roku a cieľom je osloviť portfólio zákazníkov siahajúcich po lacnejších zariadeniach, no poskytnúť im zaujímavý výkon s leskom nového Androidu 4.0 ICS.