Úvod Neprehliadnite vlavo Chrome pre Android. Čo bude ďalej?

Chrome pre Android. Čo bude ďalej?

0

Prehliadač Google Chrome vznikol v roku 2008 a priniesol inovatívnosť a rýchlosť pri prehliadaní internetu na našich počítačoch a notebookoch. Bolo len otázkou času kedy sa objaví verzia pre Android, ktorá bola uvoľnená vo februári tohto roku a veľa vody zrovna nenamútila. Ako to s Chrome pre Android bude v budúcnosti?

V rozhovore pre CNET, Sundar Pichai, Google Chrome senior viceprezident, hovoril o budúcnosti Chrome pre Android. Aj keď Chrome pre Android je k dispozícii iba pre Android Ice Cream Sandwich 4.0, čo predstavuje približne 1 percento používateľov Android platformy.

Prehliadač bol stiahnutý v počte niekde medzi 100,000-500,000 . Pichai hovorí, že tento zdravý štart je len začiatok, a na budúci rok môžeme čakať masívne zlepšenie. Ďalej Pichai načrtol niektoré informácie o budúcnosti prehliadača:

„Ľudia sa vo všeobecnosti považujú za rýchlych. Radi okamžite synchronizujú, zdieľajú, prepínajú medzi kartami a záložkami. [Chrome na osobnom počítači pracuje a zdieľa nastavenia, záložky, a karty s verziou pre Android]. Používatelia hovoria, že je všetko vizuálne hladké a plynulé. Ľudia chcú v oblasti zlepšenia v budúcnosti vidieť hlavne možnosť zobrazovať desktopovú verziu stránok na svojich tabletoch a smartfónoch a všetko na celú obrazovku vo full-screen móde. Niektoré otázky smerovali k podpore [Adobe Systems plug-in v prehliadači] Flash. Jasne som sa vyjadril že nebudem podporovať Flash pre mobilné zariadenia v budúcnosti. Veľmi veľa investujeme v oblasti HTML 5.“

Z obchodného hľadiska, Pichai plánuje rozšírenie webovej Chrome Store, ktorá má v súčasnej dobe celkom dosť voľného obsahu, no v budúcnosti sa určite objaví viac a viac platených produktov.