Úvod Novinky Novinka: Webový Android Market Začal Zoraďovať Recenzie Podľa Užitočnosti

Novinka: Webový Android Market Začal Zoraďovať Recenzie Podľa Užitočnosti

0

Recenzie v Android markete dokážu byť pekne nanič. Neponúkajú žiadnu skutočnú hodnotu, teda okrem počtu hviezdičiek a jednej, možno dvoch viet, ktoré vôbec nemusia mať nič spoločné s tým, aká aplikácia skutočne je.

Kolegovia z AndroidPolice.com si však všimli, že webový Android market od teraz ponúka možnosť si recenzie zoradiť podľa určitých kritérií. Ide o Dátum, Hodnotenie a Užitočnosť. K tomuto filteru sa dostanete po rozkliknutí odkazu „Zobraziť Všetky Recenzie“.

Toto okamžite vyrieši hneď niekoľko problémov.

  1. Recenzie budú zobrazené od najnovšej po najstaršiu, čo odstráni to „zasekávanie“ alebo „desynchronizáciu“ recenzií voči skutočnej verzii aplikácie
  2. Užívatelia si teraz môžu zobraziť najlepšie hodnotenia aplikácie, pre lepší pohľad na to, čo sa ostatným na nej najviac páči. Bohužial je to celkom nemotorné, keďže pri populárnej aplikácii je 5-hviezdičkových hodnotení strašne veľa.
  3. Pomocou „užitočnosti“ recenzií sa nám snáď podarí zbaviť ľudí, ktorí tam píšu len za účelom poškodiť autora, poprípade zavádzať ostatných používateľov.

Samozrejme, že to nevyrieši všetky problémy ale je to rozhodne krok vpred.