Úvod Výrobcovia LG LG začne konkurenčnému Samsungu dodávať LCD displeje

LG začne konkurenčnému Samsungu dodávať LCD displeje

0
Foto: Android Authority
LG začne svojmu juhokórejskému rivalovi, Samsungu, dodávať LCD displeje. Tvrdí to šéf LG, Han Sang-beom. O tom, že môže dôjsť k takejto spolupráci sa začalo pošepkávať ešte minulý rok, keď spoločnosť Sakai Display Products (vlastnená Foxconnom) poodhalila, že bude dodávať podstatne menej LCD displejov.

Pre výrobcov elektroniky nie je nezvyčajné, aby si okrem súperenia na trhu dodávali komponenty. Krásnym príkladom je Samsung a Apple, ktorých spolupráca pretrvala aj počas súdneho konania, počas ktorého išlo o miliardu dolárov. Je však mimoriadne zaujímavé, že podobná spolupráca vzniká medzi spoločnosťami z rovnakého štátu. Samsung a LG si na poli displejov ešte nikdy nepomohli.

Samsung momentálne neprežíva najšťastnejšie obdobie. Od vybuchujúcich smartfónov až po šéfa spoločnosti, ktorý skončil vo väzení. Na jeho pleciach teraz leží ťarcha, s ktorou sa musí vysporiadať. LG by z toho mohol vyjsť ako skutočný víťaz. Koniec koncov, peniaze Samsungu vo vlastnom vrecku ho môžu len a len posilniť.

Pre rozhovor s publikáciou The Investor šéf LG povedal: „Nemôžem vám poskytnúť presný dátum, no je veľmi pravdepodobné, že spolupráca začne na začiatku druhej polovice 2017.