Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Samsung chce poistiť Galaxy S8: Po problémoch s batériami v Note 7...

Samsung chce poistiť Galaxy S8: Po problémoch s batériami v Note 7 o pomoc požiada LG

2

Samsung s následkami spojenými so zvolávaním Galaxy Note 7 ešte neskončil. Juhokórejská spoločnosť nedávno oznámila ukončenie predaja a výroby obľúbeného modelu. Teraz čelí veľkej zodpovednosti – musí sa totiž zmocniť všetkých 1,9 miliónov kusov Note 7.

Či sa mu to podarí, to je už piesňou budúcnosti. Svojim zákazníkom ponúka navrátenie peňazí alebo výmenu za iný Galaxy smartfón.

Na vine tohto obrovskému problému majú byť batérie, ktoré v prvej várke vyrábala dcérska spoločnosť Samsung SDI. Tú neskôr vymenili akumulátory od čínskeho dodávateľa, ATL.

Na vine nebola len batéria

Po druhom zvolávaní však aj samotný Samsung musel začať pochybovať, že na vine boli len samotné batérie. Chyba musela byť niekde po ceste od nabíjacieho portu až po batériu. Aj preto vraj juhokórejský gigant zvažuje spoluprácu s ďalším juhokórejským gigantom – LG. Pri Galaxy S8 tak chce zaručiť maximálnu bezpečnosť batérií.

Miestne zdroje, ktoré citoval server The Korea Herald tvrdia, že predstavitelia Samsungu už diskutujú o rozšírení dodávateľského reťazca o LG Chem, teda divíziu zodpovednú za výrobu batérií.

V prípade Samsungu by takáto spolupráca v žiadnom prípade nebola nová. Niektoré jeho smartfóny totiž využívajú fotoaparáty od LG Innotek, firmy, ktorá je súčasťou skupiny LG.

Dohoda medzi Samsungom a LG zatiaľ nebola zvečnená podpisom, a preto je momentálne ťažké špekulovať či sa tak vôbec stane. Čo na to hovoríte vy? Bolo by to od Samsungu rozumné riešenie?