Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8: Kedy ho predstavia a čo všetko prinesie?

Samsung Galaxy S8: Kedy ho predstavia a čo všetko prinesie?

2
S obrovským problémom v podobe Note 7 na krku sa musí Samsung poriadne obracať. Chce totiž opäť presvedčiť svojich zákazníkov, že ponúkajú výkonné, krásne a bezpečné zariadenia. Ich hrdinským počinom by mal byť práve Samsung Galaxy S8. Čo ale ponúkne? Na svetlo sveta unikli nové informácie.

Očakávaný dátum predstavia Galaxy S8 je stále MWC 2017 v Barcelone, takže výrobca má ešte stále dosť času na prípadné zmeny.

Momentálne sa hovorí o tom, že Galaxy S8 edge ponúkne 5,5-palcový 4K AMOLED displej s nekompromisným rozlíšením 3 840 x 2 160. Na 5,5-palcový panel teda pripadá 806 pixelov na palec čo je priam šialené. Medzi ďalšími špecifikáciami nájdeme 6 GB a 8 GB RAM (podľa verzie). Pôjde o nový, 8 GB LPDDR4 DRAM modul vyrobený 10 nm výrobným procesom.

Čo sa procesoru týka, tam Samsung staví na ešte predstavený Qualcomm Snapdragon 830 alebo Exynos 8895. Slovenský trh je známy tým, že vždy dostane verziu s Exynosom. Máme sa teda na čo tešiť! Viac podrobností o tomto čipe nevieme, predpokladá sa ale, že taktiež bude vyrobený 10 nm FinFET procesom.

Zariadenie alebo zariadenia by mali byť dostupné v marci 2017.