Úvod Udalosti IFA 2016 ASUS ZenWatch 3 oficiálne: Okrúhly ciferník a cena 229 eur

ASUS ZenWatch 3 oficiálne: Okrúhly ciferník a cena 229 eur

0

Tak ako naznačovali neoficiálne špekulácie, ASUS sa s novými inteligentnými hodinkami konečne priklonil k okrúhlemu prevedeniu ciferníka.

Okrem dizajnovej stránky sú nové ZenWatch 3 zaujímavé aj cenou. Za 229 eur dostanete telo z prvotriednej ušľachtilej ocele (316L), ktorého hrúbka sa zastavila tesne pod desiatimi milimetrami.

asus zenwatch 3

Na pravej strane nájdeme trojicu funkčných tlačidiel, medzi ktorými dominuje stredný primárny ovládač. Ružové zlato, bronz alebo striebro by malo v rámci farebného prevedenia vyhovieť každému záujemcovi. Hodinky skutočne vyzerajú ako bežné prémiovejšie analógové hodinky.

asus zenwatch 3

Odolnosť voči vode zabezpečí certifikácia IP 67 a teda s nimi môžete športovať a behať aj v daždi. Na športové aktivity bude dohliadať predinštalovaný softvér ASUS ZenFit. 50 vzhľadov ciferníkov, z ktorých sú mnohé prispôsobiteľné, widgety s informáciami alebo šesť rôznych tém pre užívateľské prostredie. Personalizácia je skutočne bohatá.

asus zenwatch 3

ASUS ZenWatch 3 sú vôbec prvými smart hodinkami, v ktorých tiká procesor Snapdragon Wear 2100. Ten je priamo určený pre nositeľnú elektroniku. Hyper nabíjanie (názov si vymyslel ASUS) dokáže hodinkám pridať behom 15-tich minúť 60 % kapacity batérie, a to prostredníctvom magnetického adaptéra. Inak hodinky vydržia na jedno nabitie „tikať“ dva celé dni.

Uvidíme, či na tieto hodinky v rámci podujatia IFA 2016 odpovie aj spoločnosť Lenovo, ktorá zastrešuje skvelé smart hodinky Moto 360.