Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 7 VIDEO: Samsung Galaxy Note7 a jeho skener očnej dúhovky v akcii

VIDEO: Samsung Galaxy Note7 a jeho skener očnej dúhovky v akcii

0

Galaxy Note7 bude vôbec prvý smartfón kórejského giganta, ktorý bude vybavený Iris skenerom, teda skenerom očnej dúhovky. Podľa zverejneného videa má byť skutočne rýchly.

Pred pár dňami sa objavili snímky obrazovky, ktoré popisovali funkcionalitu skenera. Ako bude fungovať pri reálom používaní sme však zatiaľ nemali možnosť vidieť.

Na videu nižšie môžeme vidieť zrejme testovací kus či skôr prototyp smartfónu Galaxy Note7, na ktorom beží inovované používateľské prostredie, ktoré dostalo názov Grace UX. Na krátkom videu si môžeme všimnúť, že skener očnej dúhovky odomkne smartfón hneď po tom, ako mu darujete svoj pohľad. Finálna komerčná verzia funkcionality môže byť ešte rýchlejšia.

Súčasťou skenera očnej dúhovky je tiež infračervené svetlo, ktoré vaše oči pri snímaní osvieti. To znamená, že s rozpoznávaním očí by nemal byť problém ani v zhoršených svetelných podmienkach či dokonca v tme. Tvár nakoniec mierne osvetlí aj žiariaci displej.

galaxy note7

Skener očnej dúhovky môže byť, čo sa zabezpečenia smartfónov týka, trefa do čierneho. Snímače odtlačkov prstov nie sú zlé a sú poriadne rýchle, predsa len ale musíte manipulovať s prstom v jednom bode. Pokiaľ máte prst špinavý alebo mokrý, rozpoznanie odtlačku nemusí vôbec prebehnúť.

Pri snímači očnej dúhovky stačí smartfón prirodzene uchopiť do ruky, rozsvietiť obrazovku a skener vás v sekunde rozpozná.