Úvod Smartphony Aktualizácie Vlajkové lode Samsungu vraj dostanú nový Android N už koncom tohto roka

Vlajkové lode Samsungu vraj dostanú nový Android N už koncom tohto roka

1
Samsung Galaxy S7 edge

Vyzerá to tak, že si juhokórejský gigant dá tento rok s rýchlosťou aktualizácií high-end smartfónov na nadchádzajúcu verziu operačného systému konečne záležať. Niektoré krajiny by sa tak mohli nového Androidu N dočkať už niekedy počas decembra.

Vyplýva to z exkluzívnych informácií od webu SamMobile, ktorému sa ich podarilo získať od bližšie nešpecifikovaného, avšak údajne dôveryhodného zdroja. Ak to predsa len bude pravda, majitelia tohtoročnej generácie Galaxy S7 dostanú veľký aktualizačný balíček výrazne skôr, ako prišiel Android 6.0 Marshmallow pre minuloročnú generáciu Galaxy S6.

Beta testovanie síce začalo ešte koncom roka 2015, no prvá stabilná verzia prišla v januári, a to len na domácom trhu. Zostávajúca časť sveta sa dočkala až niekedy v polovici februára. A keďže pôvodný plán aktualizácie na Marshmallow nebol ani zďaleka dodržaný, rozhorčení používatelia to dali výrobcovi aj adekvátne pocítiť. Preto je tentokrát celkom pravdepodobné, že si Samsung dá konečne záležať a dodrží to, čo sám zrejme už čoskoro prisľúbi.

SamMobile zároveň poznamenal, že aktualizovanie na Android N prebehne vo vlnách, takže rad na Slovensko alebo Českú republiku príde podľa tradície trošku neskôr. Nie je preto vylúčený ani termín niekedy koncom januára.

Android N pre Galaxy S6

Ako mnohí iste tušia, nová verzia populárneho operačného systému dorazí na prelome rokov 2016 a 2017 nielen do Galaxy S7 a Galaxy S7 edge, ale aj do predchádzajúcej generácie, čiže do Galaxy S6, S6 edge či S6 edge+. Prednosť však nepochybne dostanú novšie modely.