Google (zdroj: flickr.com)

Človek, ktorý patril medzi vrcholový manažment internetového giganta, bol v nesprávny čas na nesprávnom mieste. Nepálska katastrofa počas víkendu zabíjala aj ničila.

Dan Fredinburg podľahol zraneniam hlavy, a to následkom ozrutného sobotňajšieho zemetrasenia s magnitúdom 7.9 v malej ázijskej krajine Nepál. Ďalším jeho trom kolegom sa pritom nič vážne nestalo, uvádza v článku web Phone Arena.

Vzniknuté otrasy spôsobili podľa dostupných informácií na legendárnej hore Mount Everst lavínu. Tá zasiahla okolité horolezecké tábory, pričom v jednom z nich bol aj manažér Google.

Počas jedného z najväčších zemetrasení, ktoré sa v oblasti za posledných 80 rokov objavili, bola štvorica na expedícii, ktoré realizujú na získavanie aktuálnych fotografií pre Google Maps.

Do pracovnej náplne skúseného horolezca a milovníka adrenalínových aktivít D. Fredinburga patrilo riadenie vývoja špeciálnych produktov či starostlivosť o udržanie interných informácií z výskumného laboratória Google X v tajnosti.

Nepálske zemetrasenie si vyžiadalo viac ako 2000 mŕtvych a obrovské množstvo zranených. V nedeľu nadránom dokonca zaznamenali mierne slabšie dotrasy s magnitúdom 6.7, informuje web SME.