Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 GALAXY S6 a GALAXY S6 Edge: Sklo aj vzadu, bez micro SD...

GALAXY S6 a GALAXY S6 Edge: Sklo aj vzadu, bez micro SD slotu a vymeniteľnej batérie

56

K predstaveniu dvoch najočakávanejších Android smartfónov dôjde už zajtra večer. V noci na dnes sa objavili ďalšie informácie ohľadom Galaxy S6 a jeho súrodenca, Galaxy S6 Edge. Za nimi nestojí nikto iný, ako YouTuber Unbox Therapy, ktorého si možno pamätáte z videí, na ktorých ohýbal iPhony.

Hneď na začiatku videa nás upozornil, že obe zariadenia budú, čo sa špecifikácií týka, prakticky identické. Galaxy S6 Edge bude mať o máličko (50 mAh) väčšiu batériu. Zahnutý displej má vraj Samsung použiť pre zobrazenie času, alebo iné vylepšenia.

Okrem toho, obe zariadenia majú ponúknuť displej veľký 5,1 palcov s rozlíšením 2 560 x 1 440, osemjadrový procesor a 3 GB operačnej pamäte RAM. Mnohých určite poteší natívne bezdrôtové nabíjanie. Na zadnej strane sa bude nachádzať objektív s clonou f/1.9, vďaka ktorému budete vedieť fotiť krajšie fotky aj v zhoršených svetelných podmienkach.

Obe zariadenia majú v ruke pôsobiť veľmi prémiovo, pričom predná, aj zadná strana bude prekrytá vrstvou Gorilla Glass 4. Vyzerá to teda tak, že špekulácie o tom, že Galaxy S6 ponúkne kovový rám prekrytý sklom boli pravdivé. To však znamená, že novinky neponúknu vymeniteľnú batériu. Rovnako to znamená, že sa už teraz môžeme rozlúčiť s micro SD slotom, čo je pre Samsung minimálne nezvyčajné.

Spomenutá bola ešte jedna zaujímavá informácia. Samsung Galaxy S6, ani Galaxy S6 Edge nebudú odolné voči vode. Samsung sa rozhodol dať prednosť prémiovejšiemu spracovaniu. Okrem toho, snímač odtlačkov prstov bude v porovnaní s minuloročnými modelmi úplne na inej úrovni. Už žiadne šúchanie prstu cez displej až na tlačidlo Domov. Nový snímač má fungovať veľmi podobne, ako TouchID u Apple. Postačí teda len pridržanie prstu.

Aj napriek tomu, že sme tak blízko predstavenia, si je nutné uvedomiť, že sa stále pohybujeme v teritóriu špekulácií a momentálne nič nie je na sto percent isté.

Budeme radi, ak sa k nám zajtra pridáte a spoločne s nami si pozriete predstavenie noviniek či už od Samsungu, ako aj ďalších výrobcov.