Úvod Smartphony Dohady Lacný „Galaxy Note“ z dielne HP?

Lacný „Galaxy Note“ z dielne HP?

6

Firma HP už dávnejšie oznámila, že pracuje na nových Android smartfónoch. Z dielne HP zatiaľ vychádzajú hlavne tablety a notebooky, ktoré sa na trhu veľmi dobre uchytili. Preto sme na telefóny veľmi zvedaví.

Podľa neoficiálnych správ mali byť predstavené už  decembri 2013, nič také sa ale nestalo. Preto si mnoho ľudí myslelo, že práve na CES 2014 sa konečne dočkáme. Momentálne to vyzerá tak, že sa niečo udeje na budúci týždeň.

Každý očakáva nejaký zaujímavý smartfón mieriaci do strednej triedy, s dobrým pomerom ceny a výkonu. V mobilnom oddelení nemá HP čo stratiť, preto pravdepodobne pôjde s cenami veľmi nízko. Nedávno sa objavila zaujímavá správa o tom, že jedným z očakávaných zariadení by mohol byť telefón s 5,5 palcovým displejom a zabudovaným stylusom. Línia zariadení Note od Samsungu by tak konečne dostala plnohodnotného súpera. Cenou 200 dolárov (analogickú cenovku môžeme očakávať aj u nás) osloví aj ľudí, ktorí majú hlbšie do vrecka.

Každopádne, či zariadenie uspeje bude závisieť od množstva faktorov. Od stylusu budeme očakávať podobnú funkcionalitu, akou sa môže popýšiť ikonické S-Pen. Na druhej strane, možno sa dočkáme aj niečoho, na čo Samsung neprišiel. Kopírovať sa nevypláca, snáď teda HP príde s novým prístupom.

Vyzerá to teda tak, že včera spomínaná, odľahčená verzia Galaxy Note 3 Neo dostane konkurenciu. Bude zaujímavé sledovať, ktoré zariadenie si nakoniec získa srdcia (a peňaženky) zákazníkov.

Kúpili by ste si nový 5,5 palcový smartfón od HP s integrovaným stylusom? Cena 200 dolárov/eur je veľmi lákavá. Aké budú podľa vás ostatné parametre zariadenia?

Zdroj: AndroidAuthority