Úvod Konkurencia Microsoft Lumia: Softvérový gigant predstaví svoj vlastný smartfón

Microsoft Lumia: Softvérový gigant predstaví svoj vlastný smartfón

5

V utorok uvidíme prvý smartfón Lumia bez značky Nokia. Americká spoločnosť Microsoft totiž hodľa v tento deň ukázať svoju vlastnú novinku s operačným systémom Windows Phone. Malo by sa pritom jednať o dostupnejší produkt plný farieb — vianoce sa predsa už blížia. 

Softvérový gigant začal všetkých zvedavých nadšencov do mobilných technológií vábiť prostredníctvom nového obrázku, kde odhalil pravú hornú časť zo zatiaľ neznámeho smartfónu s oranžovým krytom. Zverejnený materiál vypustil na internet so značkou #MoreLumia a s krátkym, no výstižným textom, podľa ktorého pôjde jednoznačne o jeden z lacnejších produktov — „Microsoft prináša silu každodennej mobilnej technológie pre každého

Microsoft Lumia: Názorná ukážka, ako bude vyzerať výmena loga Nokia
Microsoft Lumia: Názorná ukážka, ako bude vyzerať výmena loga Nokia

Smartfóny pod touto obchodnou značkou doteraz vyrábal fínsky skautík Nokia. Odkedy však prešiel pod krídla Microsoftu, jeho meno na konštrukcii vyšších modelov nahradí meno spoločnosti, ktorá stojí i za nepopul… populárnym operačným systémom Windows.

Predstavenie svojho vlastného smartfónu predpovedal gigant už dávnejšie. Na prednej a zadnej strane bude novinka pravdepodobne niesť jeho logá. Microsoft má dokonca v zálohe ešte 10-ročnú zmluvu, ktorá ho oprávňuje používať značku Nokia na jednoduchých mobiloch; pri smartfónoch je táto možnosť už iba zhruba na 18 mesiacov.

Zdroj: Nokia/Microsoft via theverge.com