Úvod Novinky Polícia v NY používa Android aplikáciu pre rýchly a jednoduchý prístup ku...

Polícia v NY používa Android aplikáciu pre rýchly a jednoduchý prístup ku kriminálnym záznamom

0

Čoraz viac obľúbené Android smartfóny si získavajú obľubu už aj v radách polície. Príslušníci NYPD (Polície v New Yorku, USA) tak údajne dostali do používania v službe špeciálne upravené mobilné zariadenia s operačným systémom Android, ktoré im uľahčia vďaka aplikácii prístup k databáze kriminálnych záznamov v teréne, tvrdí spravodajská web stránka nytimes.com.

Služobné Android smartfóny, v rukách mužov zákona, by mali byť mierne modifikované, čo im neumožňuje uskutočniť hlasový hovor. Majú však v nich dátové pripojenie, aby mohli používať zabezpečenú aplikáciu, umožňujúcu prístup k dôležitým informáciám v databáze pre výkon ich práce priamo v uliciach.

Podľa nytimes.com tak v rámci pilotného programu vyfasovali policajní dôstojníci NYPD 400 smartfónov s Android aplikáciou, zobrazujúcu, na základe ich požiadaviek, kriminálnu históriu podozrivého alebo poskytujúcu jeho identifikáciu prostredníctvom digitálnych detailov, ako napríklad dostupné fotografie.

Dokiaľ sa tieto smartfóny, so špeciálne vyvinutou aplikáciou, nepoužívali, policajní príslušníci si museli komplikovaným spôsobom hľadať dôležité dáta cez počítače v ich služobných automobiloch, čo znižovalo efektivitu pri pátraní a vyšetrovaní. Preto je pre nás skvelé počuť, že si Android získava fanúšikov aj v štátnej správe, nie len na spotrebiteľskom trhu. Nepochybne mu to opäť zvýší popularitu, ktorej má už teraz neúrekom.

Zdroj: nytimes.com via cultofandroid.com
Foto: NYPD Facebook fanpage