Úvod Novinky GameStick, prenosná konzola s Androidom už dostupná na pred-objednanie za $79

GameStick, prenosná konzola s Androidom už dostupná na pred-objednanie za $79

0

GameStick je nová hracia konzola, ktorú poháňa, podobne ako konzolu OUYA, operačný systém Android. Doteraz žila len v hladine prototypov, no len pred pár hodinami sa jej podarilo prekročiť pomyselný míľnik v podobe spustenia pred-objednávok.

Všimli si toho v Engadget, kde poznamenali, že základný balíček bude stáť $79 a obsahovať bude GameStick, ktorá sa pripne priamo do HDMI portu Vašej televízie, ako aj Bluetooth ovládač, ktorý bude automaticky rozpoznaný.

gamestick

Online obchod, ktorý je poháňaný Amazonom okrem toho ponúka aj multifunkčný dock. Môže byť použitý pre bezdrôtové nabíjanie ovládaču, pridáva ďalších 64GB pamäti, dobíja samotnú konzolu a prináša možnosť zapojenia ďalšieho príslušenstva.

Jedným z najväčších predajných argumentov konzoly GameStick je fakt, že je extrémne prenosná. Ak by ste si ju chceli často prenášať alebo nosiť vo vaku, kúpiť si môžete aj obal, ktorý stojí $9,99.

Konzola GameStick, za ktorou stojí firma PlayJam začala svoju kariéru, podobne ako OUYA, na start-up platforme Kickstarter ako projekt, ktorý tam pridali začiatkom roka. Ich $100,000 cieľ sa im podarilo splniť za 30 hodín. Celkovo vyzbierali $647,658.

gamestick3

Toto zariadenie používa minimalistický dizajn, ktorý je dominovaný bielou farbou, ktorá pripomína produkty Apple, či Nintendo. Konzola v tvare „USB“ sa pohodlne zmestí aj do samotného ovládača, takže nebudete mať problém s jej bezpečným uschovaním.

Spoločnosť PlayJam momentálne pracuje s viac než 250 vývojármi, aby pripravili zoznam zaujímavých hier, ktoré budú dostupné pre ľudí, ktorí si konzolu pred-objednali. Tí by ju totiž mali dostať už v apríli. Menu a celkové užívateľské rozhranie je výsledkom sieti PlayJam Games, ktorá bola navrhnutá pre Smart TV. Spoločnosť pracuje s vývojármi ako Relentless Software, First Star Software a Disney.

Celkovým cieľom je ponúknuť zariadenie, na ktorom si zahráte lacné hry z Androidu, ktoré stoja málo peňazí, no prinášajú veľa zábavy v podobe premyslenej kreativity.

gamestick2

Ako som už spomenul, po Android konzole OUYA je to ďalší hráč na rozrastajúcom sa poli s podobnými zariadeniami. Spolu s Razr Edge a Nvidia Shield tvoria skupinku špecifických zariadení, ktoré určite zavoňajú nejednému hráčovi. S neúspechom Nintendo Wii U majú tieto projekty len malé okno možnosti zapôsobiť pred tým, než Microsoft a Sony predstavia ich nové generácie herných konzol, z ktorých sa všetci zbláznia.

Zdroj:  TNW