Úvod Zariadenia Samovyvažovacie korčule Segway Drift W1 si už môžeš kúpiť. Takáto je cena

Samovyvažovacie korčule Segway Drift W1 si už môžeš kúpiť. Takáto je cena

Technologické korčule od Segway sú tu a vyzerajú fantasticky!

1
Segway Drift W1

Asi pred mesiacom sme boli svedkami premiéry pomerne inovačného dopravného prostriedku, ktorý je ako stvorený pre rýchly pohyb na kratšie vzdialenosti. Volá sa Segway Drift W1 a je prvým tohto druhu.

Segway Drift W1 dostal hneď niekoľko charakteristík. Pomenovať sa dá ako samovyvažovacie korčule alebo mini hoverboard v počte dvoch kusov, teda jeden pre každú nohu. Korčule sú potiahnuté hrubou nešmykľavou gumou, ktorá zabezpečí istý a pevný postoj.

Zariadenie využíva totožnú technológiu z legendárnej dvojkolky výrobcu, ktorá bola predstavená ešte v roku 2001. Na korčule sa tak stačí postaviť a naklonením tela riadiť smer jazdy. Bez prilby a ďalších ochranných prostriedkov lakťov a kolien by sme to ale nerobili.

Plynulá jazdy si bude istotne vyžadovať istý čas tréningu. Vzhľadom na rozmery Segway Drift W1 nezostal veľký priestor pre batérie. Aj tak ale môžete počítať so 45 minútami zábavy, pre ktoré je zariadenie potrebné nabíjať tri hodiny.

Segway Drift W1

Rýchlosť 12 kilometrov za hodinu sa nejaví ako vysoká, no účelom nie je pretekanie, ale zábavné jazdenie po rovných a hladkých povrchoch z bodu A do bodu B. Osoby ťažšie ako 100 kilogramov sa ale musia poobzerať po inom zariadení, keďže výrobca limituje užívanie práve touto maximálnou váhou.

Samotné korčule vážia 7 kilogramov – 3,5 kg každý z dvojice modulov.

Segway Drift W1 už môžete nájsť v predaji na webe ebay.com s cenou 350 EUR, ktorá tak približne zodpovedá cene ohlásenej po predstavení (400 USD). Doručenie na Slovensko je bezplatné, čo neprekvapuje, keďže k vám stále horúca novinka poputuje priamo z Číny.

Segway Drift W1

Pre zaujímavosť, značku Segway kúpil v roku 2015 čínsky výrobca Ninebot, ktorý započal svoju existenciu vďaka investícii (asi 80 mil. USD) od spoločnosti Xiaomi, Sequoia Capital a ďalších partnerov.

A ako vlastne Segway Drift W1 používať? Pozrite si inštruktážne video aj s bezpečnostnými pokynmi.