Úvod Aplikácie Microsoft odľahčuje aplikáciu Skype. Fungovať bude aj na nevýkonných smartfónoch

Microsoft odľahčuje aplikáciu Skype. Fungovať bude aj na nevýkonných smartfónoch

Kvôli videohovorom nebudete potrebovať vlastniť výkonnejší stoj

8
skype

Do klubu odľahčených aplikácií čoskoro pribudne aj aplikácia Skype. Microsoft sa rozhodol prestať ignorovať početnú skupinu užívateľov, ktorí používajú skôr vydané či menej výkonné smartfóny so staršími verziami OS Android.

Aj ľudia v rozvojových krajinách by možno radi pohodlne používali kúzlo menom videohovor. Nová odľahčená verzia aplikácie Skype bude kompatibilná so všetkými zariadeniami, ktoré poháňa Android už od verzie 4.0.3.

Podľa posledných štatistík spoločnosti Google, verzia OS Android 4.X.X poháňa dovedna 17,4 percent zo všetkých aktívnych Android zariadení. Verziu Lollipop (5.0 a 5.1) používa až 24,6 percent zo všetkých pripojených smartfónov.

skype

Tieto verzie operačného systému zväčša poháňajú práve skôr vydané a menej výkonné smartfóny. Užívateľská základňa je teda pomerne veľká a preto ju neradno obchádzať. Microsoft nepripravuje novú samostatnú aplikáciu. Aktualizáciou upraví tú súčasnú, ktorá bude mať na špecifických zariadeniach menšie nároky na pamäte a výkon.

Čo je dôležité, inovovaný Skype pre Android bude v dostupný v najbližších dňoch, a to pre užívateľov z celého sveta. Ak si chcete novú verziu aplikácie vyskúšať v predstihu, kliknite SEM.

skype
Nová verzia aplikácie Skype bude plnohodnotne fungovať aj na nevýkonných smartfónoch

V okne namiesto Get Windows Insider Acsess zvoľte Download for Android a po výbere budete presmerovaní do obchodu Google Play, kde by sa vám mala zobraziť predbežne vydaná verzia aplikácie Skype pre Android.