Úvod Novinky Aktuálne HBO hlási obrovský útok hackerov: Uniklo im 1.5 TB obsahu vrátane Game of...

HBO hlási obrovský útok hackerov: Uniklo im 1.5 TB obsahu vrátane Game of Thrones!

Unikla na internet celá 7. séria Game of Thrones? HBO tvrdí, že ich napadli hackeri.

13

HBO tvrdí, že ich servery napadli hackeri, ktorí mali ukradnúť 1.5 TB dát, vrátane 7. série Game of Thrones. Hackeri mali získať prístup nie len ku Game of Thrones, ale aj ku ďalším programom z vlastnej produkcie.

Spoločnosť sa obáva, že ide o najväčší útok od čias útoku na Sony Pictures v roku 2014. Útočníci po vykonaní útoku na HBO bez hanby zaslali email médiám, ktoré informovali, že sa im práve podarilo ukradnúť 1.5 TB dát priamo zo serverov americkej televízie.

Na útok zareagoval aj hovorca televízie, ktorý pre médiá povedal: „Spoločnosť HBO nedávno prežila kybernetický útok, pri ktorom bol zo serverov odcudzený súkromný majetok chránený autorským právom. Celý útok sme okamžite nahlásili polícii a momentálne s nimi veľmi úzko spolupracujeme na riešení vzniknutej situácie. Bezpečnosť dát berieme v HBO veľmi vážne.

Hackerom sa okrem azda najpopulárnejšieho seriálu z dielne HBO, Game of Thrones, podarilo získať prístup aj k novým častiam seriálov ako Ballers a Room 104. Všetky získané dáta by mali hackeri zverejniť už čoskoro.