Úvod MWC 2017 FOTO: Samsung Galaxy Tab S3 má prísť aj s dotykovým perom S...

FOTO: Samsung Galaxy Tab S3 má prísť aj s dotykovým perom S Pen

3

Ak patríte medzi fanúšikov Galaxy Note línie kórejského Samsungu, určite oceňujete funkcionalitu dotykového pera S Pen. Minulý rok sme si ju ale veľmi neužili, keďže sa pri phablete Note 7 objavili už dobre známe problémy. 

Samsung môže dotykové pero S Pen vrátiť späť do hry ešte v tomto mesiaci. Na podujatí MWC 2017 kórejský gigant síce nepredstaví nový high-end smartfón, predstaví ale vlajkový tablet.

Samsung Galaxy Tab S3 nahradí súčasnú generáciu tabletu Galaxy Tab S2, ktorá sa rozhodne vydarila. Práve s novou generáciou high-end tabletu má byť spojené aj dotykové pero S Pen. Pozor, má ísť o samostatné príslušenstvo, ktoré by sa malo nachádzať v balení bez potreby dodatočného zakúpenia. To znamená, že v tele tabletu nebude otvor, z ktorého by sme stylus v prípade potreby vysunuli.

Ak sa toto riešenie potvrdí, budeme sklamaní. Dotykové pero S Pen je po funkčnej stránke skvelé. Hlavne, ak jeho vlastnosti budeme môcť využiť pri jemnom a citlivom displeji, akým bude Galaxy Tab S3 vybavený (9,7 palca, rozlíšenie 1536 x 2048 pixelov). Iná veľkosť nemá byť v ponuke.

Galaxy Tab S3

Ďalšie parametre

Pero S Pen bokom, Samsung Galaxy Tab S3 bude poháňať čipset Qualcomm Snapdragon 820 spolu so 4 GB kapacitou operačnej pamäte RAM. Maximálne 128 GB úložisko tiež nevyzerá zle.

Fotografovanie s tabletom stále považujeme za vysoko nepohodlné, no ak predsa, vzadu nájdeme 12 Mpx fotoaparát. Skôr mohol výrobca vylepšiť predný fotoaparát, ktorý má mať 5 Mpx. Videohovory sú s tabletmi spojené určite častejšie, ako bežné fotografovanie zadným snímačom.

Galaxy Tab S3

Skromnejším postačí model len s WiFi konektivitou, náročnejší zvolia verziu aj s LTE modemom. Pri nej sa objavila zatiaľ len americká cenovka, ktorá atakuje hranicu 500 dolárov. Štíhle kovové telo by mohlo byť spojené s istým stupňom ochrany voči vode a prachu.

Už smartfóny Galaxy A3 (2017) a Galaxy A5 (2017) disponujú certifikáciou IP68. Nejde pritom o high-end modely. Vlajkový tablet by si takúto ochranu istotne zaslúžil.

K TÉMERECENZIA Samsung GALAXY Tab S2 8.0: Keď tabletu už nič nechýba