Čo sa týka komunikácie medzi používateľmi, sociálna sieť Facebook je na koni. Nielen, že vlastní nesmierne populárnu komunikačnú platformu WhatsApp, najnovšie sa chváli úspechmi aj jej aplikácia Facebook Messenger.

Tá aktuálne zaznamenala cez 800 miliónov aktívnych používateľov mesačne. Od júna tak zaznamenala nárast počtu používateľov o celých 100 miliónov. Podľa analýzy spoločnosti Nielsen, aplikácia Facebook Messenger bola vôbec najrýchlejšie rastúcou aplikáciou v USA. V medziročnom porovnaní v roku 2015 dosiahla nárast až o 31 %.

Samotná sociálna sieť Facebook má približne 1,55 miliardy používateľov po celom svete, čiže jej messenger aplikáciu používa približne polovica z nich. Tvorcovia aplikácie sa neustále snažia, aby bola táto aplikácia pre používateľov zaujímavejšia a zaujímavejšia. V minulom roku napríklad predstavili aplikácie pre messenger, vďaka ktorým môžete používať .gif animácie alebo odosielať zábavné zvuky. Na pôde USA Facebook Messenger tiež experimentuje s hlasovým asistentom podobným tomu od Apple (Siri) alebo Google (Google Now).

Facebook-Messenger

Spoločnosť neplánuje poľaviť ani v roku 2016. Tvorcovia pracujú na spôsobe, ktorý umožní uskutočňovať video a hlasové hovory bez potreby použitia telefónneho čísla. Pre komunikáciu vám tak bude stačiť poznať len meno používateľa alebo názov spoločnosti. Mimochodom, tvorcovia tiež pracujú na funkcii, ktorá umožní komunikáciu výhradne s rôznymi firmami alebo internetovými obchodmi.

V blízkej budúcnosti si tak budeme prostredníctvom tejto aplikácie jednoducho chatovať s technickou podporou rôznych firiem alebo sa budeme informovať o skladovej dostupnosti toho či oného tovaru.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.orca“]