Čínsky výrobca ZTE tento týždeň predstavil nový smartfón s označením Blade A1. Ide o low-end zariadenie s cenou, ktorá podlieza 100 dolárov. Má však jednu unikátnu funkciu, ktorú sme doteraz videli len u vyšších tried smartfónov.

Ide o snímač odtlačkov prstov, ktorý bol v nedávnej minulosti výsadou len prémiových smartfónov. Postupne sa ich chytila aj stredná trieda a dnes sú už relatívne rozšírené.

Stále však išlo o funkciu „lepšej výbavy“, tento status ale zmenil výrobca ZTE so svojím modelom Blade A1. Aj keď sa na trhu každú chvíľu objaví nový smartfón, Blade A1 by sa dal aktuálne označiť ako najlacnejší smartfón so snímačom odtlačkov prstov na svete.

ZTE-Blade-A1

Podľa slov výrobcu, snímač dokáže identifikovať odtlačok prsta iba za 0,3 sekundy. Okrem toho ide o skromný plastový smartfón s 5 palcovým HD displejom, LTE podporou, 2 GB pamäťou RAM či 16 GB úložiskom.

Zariadenie poháňa 1,3 GHz procesor MediaTek MT6735, nechýbajú ani 13/8 MPix fotoaparáty alebo akumulátor s kapacitou 2800 mAh. Za necelých 100 dolárov teda dostanete celkom slušnú výbavu.

Keďže ide o úplnú novinku, ZTE Blade A1 sa začne predávať tento týždeň najskôr v domovskej Číne prostredníctvom predajcu JD.com.