© digitaltrends.com
Režim Doze v najnovšej verzii operačného systému Android 6.0 Marshmallow dokáže ušetriť poriadny kus energie z batérie smartfónu tak, že počas „spánku“ výrazne obmedzí prevádzku procesov na pozadí.

Žiaľ, zatiaľ sa len hŕstka smartfónov môže pochváliť najnovším Androidom, ako napríklad Nexus línia alebo HTC One A9, zvyšok zariadení si bude musieť ešte nejaký ten čas na aktualizáciu počkať.

Funkcionalitu režimu Doze ale môžete verne napodobniť aj v zariadeniach so systémom Android Lollipop, ktorých je aktuálne neúrekom. Poslúži na to rovnomenná aplikácia Doze, ktorá sa objavila v obchode Google Play.

Aplikácia Doze v podstate odstaví nepotrebné aplikácie a súbory procesov na pozadí, keď je obrazovka vášho smartfónu vypnutá. Tento nástroj sa aktivuje pol hodinu po vypnutí obrazovky a zbytočná spotreba energie počas spánku, práce alebo štúdia bude minulosťou.

doze

Po spustení aplikácie potvrdíte aktiváciu prostredníctvom VPN protokolu (nejde o klasické VPN ale o akúsi bariéru, ktorá zabráni toku dát) a následne vyberiete zo zoznamu aplikácie, ktoré chcete vynechať z režimu obmedzenia.

Aplikácia Doze je k dispozícii na stiahnutie zadarmo, a tak vám nič nebráni otestovať jej funkcionalitu.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yirgalab.dzzz“]