Samsung Galaxy Note 5 má byť predstavený niekedy v auguste aj so svojim súrodencom, Galaxy S6 Edge +, pričom sa vďaka zverejnenej patentovej prihláške Samsungu horlivo diskutovalo o systéme automatického vysúvania pera S Pen.

Tento automatický spôsob už aktuálne negujú niektoré kórejské zdroje a najnovšie tomu nahrávajú aj čerstvé snímky tohto očakávaného phabletu.

Tie mimochodom ukazujú zariadenie v zlatom prevedení, kde sa očakáva použitie aj ostatných farieb po vzore smartfónov Galaxy S6/S6 Edge, no dôležitejší je pohľad na spodnú časť smartfónu.

Ten ukazuje zasunutý dotykovú stylus S Pen s malou medzerou v konštrukcii smartfónu, ktorá je logicky určená na odňatie stylusu prstom.

Automatické vysunutie S Penu by bola rozhodne štýlová záležitosť, no určite nejde o smerodajnú funkciu a zmierime sa aj s tým zaužívaným, manuálnym spôsobom.

Patentová prihláška pre tento spôsob je však podaná a teda sa tohto automatického systému kľudne môžeme dočkať pri budúcoročnej generácii, modelu Galaxy Note 6.

Nižšie nájdete spomínané snímky ako aj náčrty z patentovej prihlášky pre automatické vysúvanie S Penu.

Proto-Samsung-Galaxy-Note5-01

Proto-Samsung-Galaxy-Note5-02

 

Samsung-Galaxy-Note-Stylus-Patent-2-640x577 Samsung-Galaxy-Note-Stylus-patent-1