Úvod Novinky Aktuálne POZOR: Veľká služba pripravuje raziu na Slovákov! Ak robíte toto, pripravte sa...

POZOR: Veľká služba pripravuje raziu na Slovákov! Ak robíte toto, pripravte sa na poriadnu zmenu!

Navyše, služba bude od novembra citeľne drahšia.

2

Streamovacia služba Disney+ pripravuje veľkú raziu na zákazníkov, ktorí zdieľajú svoje prihlasovacie údaje s neplatiacimi ľuďmi. Pôvodne tak mala služba spraviť až začiatkom budúceho roka, jedna krajina však hlási spustenie o dva mesiace skôr. V novembri zároveň v mnohých krajinách dôjde k úprave ceny za predplatné.

Spoločnosť Disney sa inšpirovala najväčšou streamovacou službou na svete, Neflixom a začína obmedzovať zdieľanie prihlasovacích údajov. Informácie o spustení čistky pochádzajú od kanadských predplatiteľov, ktorí už dostali email potvrdzujúci fakt, že od 1. novembra končí možnosť zdieľania hesiel. V súvislosti s touto zmenou prichádza aj k úprave podmienok služby.

Sú v obrovskej strate

Ak vaša úroveň predplatného nepovoľuje inak, nesmiete svoje prihlasovacie údaje zdieľať mimo svoju domácnosť. Domácnosťou sa rozumie súbor zariadení, ktoré sú spojené s adresou vášho trvalého bydliska a ktoré sú využívané stálymi členmi domácnosti,“ vysvetľuje v aktualizovaných podmienkach.

Služba Disney+ pripravuje vekľé zmeny
Zdroj: Disney (úprava redakcie)

Aj keď sa nateraz chystané obmedzenie týka len Kanady, je viac než isté, že Kanadou to neskončí. Nová politika firmy sa bez akýchkoľvek pochýb rozšíri aj do ďalších krajín naprieč svetom. Keď podobný krok spravil Netflix, zaznamenal rýchly nárast v počte predplatiteľov. O niečo podobné sa teraz snaží aj Disney.

Služba zvýši ceny aj na Slovensku

Streamovacie služby bojujú so slabými finančnými výsledkami, ktoré sa prejavili prevažne v treťom kvartáli tohto roka. Spoločnosť Disney vykázala stratu vo výške 512 miliónov dolárov, čo bol pre vrcholový manažment obrovským impulzom čo najrýchlejšie implementovať obranné mechanizmy.

K zvýšeniu cenu dôjde aj na Slovensku. Od 1. novembra budete namiesto 7,99 € platiť mesačne už 9,99 €. Možnosť kúpiť si 12-mesačné predplatné za cenu desiatich mesiacov stále ostáva. Jeho cena však stúpne na 99,90 €.