Úvod Novinky Aktuálne POZOR: Slovenská banka bije na poplach. To, čo sa začalo šíriť na...

POZOR: Slovenská banka bije na poplach. To, čo sa začalo šíriť na Slovensku je mimoriadne nebezpečné!

Banka varuje všetkých klientov. Šíriť sa začal extrémne nebezpečný podvod!

3

Jedna z najobľúbenejších slovenských bánk, 365.bank, začala svojich klientov upozorňovať na najnovší podvod, ktorý sa začal šíriť naprieč sociálnymi sieťami. Útočníci sa ľudí snažia navnadiť na lákavé bonusy, ktoré vraj dostanú vďaka tomu, že sú klientmi, všimol si magazín TECHBYTE.

Banka z pozorovaní zistila, že si podvodníci založili niekoľko profilov pripomínajúcich ten oficiálny. Na Facebooku či Instagrame ste sa tak mohli stretnúť s účtami 365.Slovakia či 365 SA. Vďaka zaplatenej reklame sa falošná ponuka na získanie 50 €, 170 € alebo inej sumy dostala pred oči tisícov ľudí. Mnohí z nich, bohužiaľ, neodolali.

Podvod, ktorý neodhalí každý

No a ako máte tento bonus získať? Jednoducho – máte sa prihlásiť do mobilnej aplikácie alebo internet bankingu a potvrdiť, že v banke skutočne máte vedený účet.

365.bank hovorí, že takéto súťaže a odmeňovania nikdy nerobí. „Nikdy si od teba nepýtame údaje na prihlásenie, overovací kód z SMS alebo PUSH, či údaje z tvojej platobnej karty. V apke či internet bankingu nie je potrebné žiadne potvrdenie identifikácie,“ hovorí.

Čítajte s porozumením

Zároveň dodáva, že na vyplatenie akejkoľvek výhry daný človek v žiadnom prípade nepotrebuje údaje z platobnej karty. „Na vyplatenie výhry nie sú potrebné tvoje údaje z platobnej karty. Na to, aby ti niekto mohol poslať peniaze mu stačí tvoj IBAN,dodáva.

Ak ste sa stali terčom takéhoto podvodu, kontaktujte banku. Je síce otázne či vám vrátia peniaze, no minimálne pomôžete zachrániť ďalších ľudí pred podobným osudom.