Úvod Novinky Aktuálne POZOR: Veľká služba varuje. Ak sa neprihlásite, vymažeme vám účet!

POZOR: Veľká služba varuje. Ak sa neprihlásite, vymažeme vám účet!

Na vymazanie účtu ťa vopred upozorní e-mailom. Potom stačí už len nasledovať uvedené pokyny.

4

Poniektorí používatelia hernej služby Ubisoft začali v posledných dňoch dostávať e-maily s varovaním ohľadne vymazania ich účtu. Spočiatku to vyzeralo ako typický phishingový podvod, neskôr však samotná firma potvrdila, že je to pravda. Oficiálne tak spustila veľkú čistku neaktívnych účtov. O novinke informuje server TECHBYTE.

Ako prvý na túto čistku upozornil PC_enjoyer prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti. Zahrnul doň aj snímku e-mailovej správy, ktorú obdržal od Ubisoftu. Správa informuje používateľa o tom, že sa už dlhšie neprihlásil do svojho konta Ubisoft prepojeného s danou e-mailovou adresou. Následne pokračuje varovaním, že ak sa do svojho konta počas najbližšieho obdobia neprihlási, bude vymazané, a to aj s uloženou knižnicou.

Ubisoft vymaže konto aj s uloženými hrami

„Chceli sme len pripomenúť, že zatvoreniu účtu sa môžete vyhnúť tak, že sa do 30 dní (od prijatia zobrazeného e-mailu) prihlásite do svojho účtu a vyberiete odkaz „Zrušiť zatvorenie účtu“ obsiahnutý v e-maile,“ vysvetľuje tím podpory spoločnosti Ubisoft.

Prípadné vymazanie konta je teda úplné. Používatelia, ktorých sa to týka, v prípade nesplnenia podmienok služby prídu o celý svoj účet, vrátane hier, ktoré boli na tento účet zakúpené, ako aj postupu, ktorý bol v hrách dosiahnutý. Pochopiteľne, odozva komunity nebola zrovna pozitívna.

Ubisoft
Zdroj: Ubisoft

Ľudia nadávajú, odvolávajú sa na zákon

Pobúrení používatelia zamierili na internet, kde zverejňujú celkom ostré vyjadrenia. Viacerí komentujúci tvrdia, že táto praktika je v určitých krajinách, vrátane Francúzska, kde štúdio sídli, protizákonná, a že spoločnosť sa týmto spôsobom snaží nepriamo prinútiť ľudí k tomu, aby aj naďalej investovali do jeho hier.

Ubisoft tvrdí, že podľa podmienok používania má právo na zrušenie neaktívnych účtov, ale len v prípade domnienky, že daný účet ostane aj naďalej nevyužitý. Dodáva, že dlhodobo neaktívne kontá môže zrušiť aj za účelom udržiavania svojej databázy. Vždy však platí, že dotknutí používatelia budú o tejto skutočnosti dostatočne včas informovaní.

Koho sa to týka?

Konkrétne táto čistka sa týka účtov, ktoré sú neaktívne viac ako 4 roky. Ak patríš do tejto skupiny a chceš si svoje konto zachovať, odporúčame ti skontrolovať si e-mailovú schránku a nasledovať pokyny uvedené vo výstražnej správe.