Úvod Novinky Aktuálne AKTUÁLNE: Veľká banka nečakane zavádza bizarný 12 € poplatok. Týka sa väčšiny...

AKTUÁLNE: Veľká banka nečakane zavádza bizarný 12 € poplatok. Týka sa väčšiny klientov!

Na vysoký poplatok doplatia hlavne ľudia, ktorí nevedia narábať s internet bankingom.

15

S bankou má čo dočinenia z času na čas asi každý z nás. Bohužiaľ, slovenské banky okrem poskytovania služieb milujú aj niečo iné – peniaze. Tie získavajú rôznymi spôsobmi, najjednoduchším z nich sú pravdepodobne poplatky. Server TECHBYTE upozornil na nový poplatok, ktorý od 1. septembra zavedie jedna z najväčších bánk na Slovensku, ČSOB.

Banka aktualizovala svoj cenník poplatkov, ktorý do platnosti vstúpi už 1.9.2023. Týka sa pritom SEPA platobných operácií, Debetných a Kreditných kariet a úveroch na bývanie. Prekvapivé je, že banka tentokrát poplatky nielen zvyšuje, ale v niektorých prípadoch aj znižuje ba dokonca ruší.

Čo bude drahšie?

Poplatky, ktoré budú vyššie sa týkajú najmä SEPA trvalého platobného príkazusúhlasu so SEPA inkasom na pobočke. Za tieto operácia si ČSOB vypýta poplatok neuveriteľných 12 €. Pravdepodobne predpokladá, že to každý zvládne v aplikácii internetbankingu.

Drahšie bude aj zaslanie PIN do pobočky. Poplatok zvyšuje z už aj tak pomerne vysokých 10 € na 15 €. Toto platí nielen pri debetných, ale aj pri kreditných kartách.

csob banka zvýši aj zníži poplatky
Zdroj: Facebook/ČSOB

Čo bude lacnejšie?

Prekvapivo, v dnešnom prehľade sme našli aj veci, ktoré budú po novom lacnejšie. ČSOB znižuje poplatok pri znovuvydaní karty v prípade straty, krádeže, zmene údajov držiteľa karty, predčasnej obnovy karty či poškodenia karty. Pôvodný poplatok 15 € sa pri tomto úkone znižuje na oveľa prijateľnejších 5 €.

Banka tiež ruší poplatok vo výške 5 € za opätovné zaslanie PIN a 15 € za Zmenu čísla účtu k platobnej karte. Aspoň niečo! Opäť to platí o debetných aj kreditných kartách.

Pri úveroch banka rueší poplatok 40 € za preverenie stavu stavby bankou a 200 € poplatok za urgentné vyjadrenie k žiadosti o úver.