Úvod Zariadenia Samsung Galaxy Tab S9, S9+ a S9 Ultra OFICIÁLNE: Ešte vyšší výkon,...

Samsung Galaxy Tab S9, S9+ a S9 Ultra OFICIÁLNE: Ešte vyšší výkon, certifikácia IP68 a OVEĽA viac!

Vyťažiť z nej dokáže každý, kreatívci aj laici.

0
Samsung Galaxy Tab S9
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Samsung na podujatí Galaxy Unpacked predstavil novú generáciu špičkových tabletov, ktoré posúvajú hranice kvality a vytvárajú nový štandard nielen pre multimediálnu, ale aj kreatívnu činnosť. Nový rad Galaxy Tab S9 pozostáva z rovnomenného základného modelu, vylepšeného Galaxy Tab S9+ a špičkového Galaxy Tab S9 Ultra. Všetky sa však môžu pochváliť prvotriednym výkonom, špičkovými funkciami, ako aj certifikáciou IP68. Viac si o nich povieme v tomto článku.

„Na súčasnom trhu nič ako Galaxy Tab S9 jednoducho neexistuje. Do celej kategórie tabletov vnášajú naše novinky prevratné zmeny, ponúkajú všetko, čo majú ľudia na tabletoch radi, v špičkovom balení.“ Deklaruje TM Roh, prezident a riaditeľ divízie Mobile eXperience v spoločnosti Samsung. „Vďaka nim môžu používatelia ľahko a rýchlo uvádzať do života svoje najlepšie kreatívne predstavy a nápady.“

Samsung Galaxy Tab S9
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Samsung Galaxy Tab S9, S9+ a S9 Ultra: Unikátne nástroje na prácu i zábavu

Či je to hranie alebo pozeranie filmov, tablety z radu Galaxy Tab S9 zaručujú maximálny zážitok v každom možnom smere. Platí to predovšetkým o modeli S9 Ultra, ktorý je vybavený špičkovým Dynamic AMOLED 2X displejom s uhlopriečkou 14,6 palca. U všetkých verzií možno rátať s podporou pre technológiu HDR10+, ktorá optimalizuje obraz záber po zábere a scénu po scéne.

Na kvalite vizuálneho zážitku sa ďalej podieľa aj plynulá obnovovacia frekvencia, ktorá sa prispôsobuje aktuálne zobrazenému obsahu. Konkrétne sa dokáže meniť v rozmedzí od 60 do 120 Hz. Ďalšou veľkou výhodou je technológia Eye Comfort, ktorá výrazne znižuje záťaž na oči, ako aj pomer strán 16 : 10, ktorý sa hodí predovšetkým pri pozeraní filmov a seriálov.

Všetky tri modely sa ďalej môžu pochváliť vysoko kvalitným zvukom, o čo sa stará štvorica reproduktorov, ktoré sú teraz o 20 % väčšie. O kalibráciu zvuku sa zaručuje spoločnosť AKG, ktorá nezabudla ani na prídavok vo forme Dolby Atmos.

Mnohým rozhodne príde vhod aj technológia Vision Booster, ktorá automaticky deteguje výrazne jasné okolité prostredie a adekvátne prispôsobí farby a jas displeja.

Kvalitná konštrukcia plná výkonných komponentov

Tablety sú po konštrukčnej stránke vyhotovené tak, aby nielen spĺňali, ale aj prekonávali novodobé štandardy. Všetky modely sú štíhlejšie ako ich predchodcovia, no ich výbava je bohatšia. Trojicu poháňa vysoko výkonný procesor Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, ktorý je špeciálne optimalizovaný pre hardvér Samsungu. Dokáže tak zo seba podať maximum, a to predovšetkým pri náročnejších úkonoch, ako je gaming alebo editácia videí.

V tomto ohľade prikladá ruku k dielu vylepšená parná komora. Rad Galaxy Tab S9 má zo všetkých doterajších tabletov od Samsunug najvyššiu tepelnú účinnosť, čo znamená, že dokážu efektívne vykonávať zadané úlohy aj pri väčšej záťaži.

Samsung Galaxy Tab S9
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Široká paleta funkcií nielen pre profesionálov

Hovoriac o kreativite, nové tablety disponujú viacerými šikovnými funkciami určenými pre profesionálov i bežných používateľov. Na úvod možno spomenúť podporu pre inteligentné pero S Pen, ktorý v kombinácii s responzívnym displejom pripomína písanie na papier. Pero aj tablety majú certifikáciu IP68, čiže sú odolné voči vode i prachu.

Tí náročnejší môžu siahnuť po vylepšenej verzii pera s názvom S Pen Creator Edition. Toto pero má zdrsnený povrch, čo umožňuje pohodlnejší úchop, a taktiež je možné ho nakloniť do ostrejších uhlov. Taktiež má vymeniteľné hroty – tvrdý na kreslenie a mäkší na písanie.

Podobne ako Galaxy Z Fold5, aj nové tablety majú podporu pre používaní viacerých aplikácií súčasne. Vďaka funkcii Muti Window je možné mať naraz otvorené až tri aplikácie v samostatných oknách. Hodí sa aj režim Pop-Up View, pri ktorom sa zase aplikácie zobrazia ako plávajúce okná, pod ktorými je vidieť štandardná pracovná plocha.

Výkon nových tabletov je dokonca natoľko schopný, že ich možno využívať ako malé prenosné počítače. V tomto ohľade poslúži režim DeX Mode, ako aj možnosť pripojenia klávesnice a myši. Po aktivácii tohto režimu sa na pracovnej ploche zobrazí kurzor, pričom jednotlivé okná možno zväčšovať, zmenšovať i posúvať. K režimu DeX Mode sa náramne hodí funkcia Second Screen, v rámci ktorej je možné na displeji tabletu zobraziť plochu z počítača, prípadne rozšíriť zobrazený obsah a tablet používať ako sekundárny monitor.

Z hľadiska aplikačnej výbavy treba spomenúť aplikáciu GoodNotes, ktorá odomyká originálny a jednoduchý spôsob písania poznámok a denníkových zápiskov. Tí, ktorí radi pracujú s videom, majú k dispozícii službu LumaFusion, ktorá umožňuje profesionálne funkcie na strih a taktiež uľahčuje obrazové úpravy. Čerešničkou na torte je prepracovaný ekosystém a funkcia Quick Share, cez ktorú je možné do tabletov ľahko presúvať obsah z telefónu Galaxy.

Samsung pri novej generácii tabletov kládol dôraz aj na aplikáciu Clip Studio Paint, ktorá v novej verzii funguje ako plnohodnotné tabletové rozhranie na klresenie aj maľovanie. Aplikácia ArcSite zase umožňuje profesionálnym aj amatérskym grafikom či projektantom realizovať svoje nápady prostredníctvom prepracovaných 2D CAD nákresov alebo komplexných projektových štúdií.

Samsung Galaxy Tab S9
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Pevná súčasť špičkového ekosystému

Aj tablety Galaxy Tab S9 sú dôležitými členmi ekosystému Galaxy. Mnohé nástroje tak ideálne fungujú pri prepojení tabletov s inými prístrojmi. V tomto smere možno poukázať napríklad na aplikáciu Multi Control, ktorá umožňuje jednoduché kopírovanie či presúvanie textov a iných súborov medzi tabletom a smartfónom. Smartfón sa pritom dá ovládať priamo cez touchpad na tablete.

Od ekosystému si však tablety prevzali nielen softvérovú, ale aj hardvérovú výbavu. Poukázať možno na už zmienenú certifikáciu IP68, ale aj na odolnú konštrukciu vyhotovenú z pevného hliníka. Tablety sa tak dajú používať aj v náročnejších podmienkach, nielen v pohodlí domova.

Ušetriť môžeš až 400 eur

Tablety zo série Galaxy Tab S9 je možné na Slovensku predobjednávať od 26. júla do 10. augusta. Každý, kto si jeden z tabletov predobjedná, dostane po registrácii v aplikácii Samsung Members možnosť odpredať svoje staré zariadenie a získať výkupný bonus. Maximálna výška bonusu sa odvíja od žiadaného modelu:

  • 200 eur pri Galaxy Tab S9
  • 250 eur pri Galaxy Tab S9+
  • 400 eur pri Galaxy Tab S9 Ultra

Všetci zákazníci, ktorí si zakúpia jeden z čerstvých modelov do 31. augusta, získajú Galaxy Premier Service na 1 rok zadarmo. Oficiálny predaj začína 11. augusta.

Tablety Galaxy Tab S9 budú k dispozícii len v grafitovej farbe. Výnimkou je základný model, ktorý bude dostupný aj v béžovom prevedení. Ceny sú nasledovné:

Samsung Galaxy Tab S9, S9+ a S9 Ultra: Špecifikácia